Fostă angajată a CEC Bank care a furat peste 1 milion de euro scapă definitiv de al 2-lea dosar. A spus că a dat banii bisericilor, săracilor

Sediul CEC Bank, Bucureşti
Sediul CEC Bank, Bucureşti (www.cec.ro)

Fosta angajată a CEC Bank Alba, care în decurs de 10 ani a sustras peste 1 milion de euro din banii clienţilor, pe care a susţinut că i-a donat la biserici şi la persoane sărace, a scăpat definitiv de al doilea dosar penal. Instanţa a constatat că fapta de fals material în înscrisuri oficiale este prescrisă, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, Elena Meteşan, fostă angajată a CEC Bank Zlatna, judeţul Alba, a fost acuzată de falsificarea a 368 de documente interne ale băncii.

“În perioada 24.01.2006 – 10.08.2016, în calitate de funcţionar public în cadrul unei agenţii bancare din judeţul Alba, inculpata a falsificat semnătura de la rubricile destinate titularului de cont de pe un număr de 368 documente de retragere/lichidare/transfer/virament intrabancar pentru a ascunde retragerile, în mod neautorizat, de sume de bani din conturile de depozit ale 60 de clienţi ai băncii”, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

La rândul său, Curtea de Apel Alba Iulia a constatat, definitiv, marţi, că fapta inculpatei este prescrisă şi a dispus încetarea procesului penal, menţinând hotărârea anterioară a Judecătoriei Alba Iulia.

De asemenea, continuă site-ul citat, magistraţii au anulat toate cele 368 de documente falsificate, prin care au fost retrase ilegal sume cuprinse între câteva sute de lei şi 40.000 de lei. Instanţa a respins ca inadmisibilă acţiunea civilă exercitată în cauză de CEC Bank SA împotriva femeii, care a cerut ca fosta angajată să fie obligată la plata sumei de 1.928.278,39 lei, plus dobânda legală aferentă acestei sume, cu titlu de daune materiale.

Reamintim că Meteşan a fost condamnată în 2018 la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru delapidare, prejudiciul reţinut în sarcina acesteia fiind de 4.227.940 lei şi 235.981 euro. A fost eliberată condiţionat din închisoare în ianuarie 2021.

În declaraţia dată în faţa anchetatorilor, femeia a declarat că nu a dorit să prejudicieze clienţii, cunoscând faptul că oricum vor fi despăgubiţi şi nici nu a dorit să se îmbogăţească, ea susţinând că ar fi donat banii la persoane sărace şi la biserici.

Totodată, fosta angajată a CEC Bank Alba le-a spus anchetatorilor că era nemulţumită de condiţiile de muncă şi de modul în care a fost tratată de superiori şi de salariul primit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne