Fostul premier al Israelului, Ehud Olmert, condamnat la şase ani de închisoare pentru corupţie

Fostul premier israelian Ehud Olmert în Jerusalem, 10 iulie 2012
Fostul premier israelian Ehud Olmert în Jerusalem, 10 iulie 2012 (Ariel Schalit / Pool / Getty Images)

O instanţă din Tel Aviv l-a condamnat, marţi, pe fostul premierul israelian, Ehud Olmert, la şase ani de închisoare în urma acuzaţiilor de corupţie, a notat Hurriyetdaily.

Judecătorul cazului i-a acordat lui Olmert o sentinţă ce cuprinde şase ani de închisoare şi o amendă de 290.000 de dolari pentru implicarea într-una din cele mai mari scandaluri de corupţie din Israel.

„Deţinea cea mai importantă poziţie şi a sfârşit prin a fi condamnat pentru multiple crime”, a declarat judecătorul cu privire la cazul fostului premier.

Din poziţia de primar al capitalei, Olmert a participat la ridicarea unui complex rezidenţial în Ierusalim, primind sume mari de bani de la iniţiatorii proiectelor pentru a ignora mai multe nereguli.

Construcţia înaltă domină peisajul Ierusalimului şi este văzută ca un simbol al corupţiei de nivel înalt.

Olmert a fost judecat împreună cu alţi acuzaţi, grupul de infractori primind pedepse de până la şapte ani de închisoare.

Politicianul a fost primarul Ierusalimului din 1993 până în 2003, iar apoi şi-a asumat rolul de ministru până în 2006, când a devenit premier din funcţia de conducere a partidului de centru-dreapta Kadima.