Fostul premier Ion Sturza: „Peste Moldova se aşează o noapte rece de iarnă...”

Ion Sturza
Ion Sturza (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza a menţionat într-un mesaj pe contul său de Facebook că, în prezent, cea mai mare realizare a domnului Plahotniuc este că a reuşit să impună moldovenilor propriul ritm de viaţă – lucrul noaptea.

„Guvern votat şi învestit la miez de noapte, decizii CC (Curtea Constituţională) luate în negură, negocieri cu FMI pe întuneric, procuror nocturn... Parlamentul, dacă mai putem să-l numim aşa, adoptă pe bandă rulantă decizii şi legi, tot la miez de noapte, inclusiv bugetul, noul sistem de pensii, extrem de importante pentru băştinaşi”, a comentat ironic Sturza.

Mai mult decât atât, omul de afaceri mai consideră că, de fapt, „politica” nocturnă schimbă treptat logica guvernării într-un stat democratic – separarea puterilor. „Tot mai multe instituţii trec în „subordinea” parlamentului, deşi fac parte din executiv”, a adăugat fostul premier, făcând referire la faptul că în ultima perioadă, s-a votat, pe repede înainte, trecerea mai multor instituţii importante ale statului din subordinea preşedintelui în cea a Parlamentului, fapt ce l-ar lăsa pe noul preşedinte ales, Igor Dodon fără pârghii.

„Nu că aş avea mare încredere în preşedintele „ales”. Nu. E clar: voi l-aţi ales, voi îl transformaţi şi în păpuşă... Spre bucuria „nebunilor”. Dar ce facem cu votul popular?”, a întrebat retoric Sturza, continuând să precizeze că „toate acestea în combinaţie cu multiple „iniţiative” economice, una mai trăsnită decât alta, monopoluri, amnistii, consolidează şi mai mult „stabilizarea”. E un moment extrem de prielnic. În SUA şi România se schimbă administraţiile. UE nu mai contează mult. Bănuţii pentru „popor” au fost viraţi”.

Acesta a ţinut să-şi amintească şi de democratul Marian Lupu în postarea sa, care a anunţat în acest weekend ca-şi dă demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Democrat. „Doar cei doi metri de „speranţe” par a fi ok. Cică, pleacă, dar ca să ...rămână ...la treucă, undeva... diplomat...”, a mai scris Sturza, punctând la sfârşit că „peste Moldova se aşează o noapte rece de iarnă...”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe