Fostul rector al Academiei de Poliţie, Gheorghe Popa, dat pe mâna procurorilor de ANI

Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Fostul rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, Gheorghe Popa, este suspectat de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, a transmis vineri, în cadrul unui comunicat de presă, Agenţia Naţională de Integritate.

"În exercitarea atribuţiilor de ordonator de credite, în perioada în care concomitent cu funcţia de rector a făcut parte şi din echipa de implementare a proiectului "Promovarea cercetării ştiinţifice din domeniul criminalisticii în activitatea judiciară", derulat în cadrul Academiei de Poliţie, Gheorghe Popa a aprobat mai multe documente şi a dispus efectuarea de plăţi către sine, valoarea totală a veniturilor realizate astfel fiind de 8.205 de lei", se arată în documentul citat.

În acest context, inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către Gheorghe Popa a infracţiunii de conflict de interese.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul rector al Academiei de Poliţie riscă o pedeapsă cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne