Fotbal: Anghel Iordănescu - Meciul cu Irlanda de Nord este într-adevăr un derby

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu. (HASSAN AMMAR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
13.11.2014

Noul selecţioner al României, Anghel Iordănescu, consideră că meciul cu Irlanda de Nord, programat vineri seara pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile Campionatului European de fotbal ediţia 2016, este "cel mai important meci al anului" pentru tricolori şi un adevărat derby al Grupei F de calificare.

"Pentru întreaga noastră echipă naţională, jucători, conducători şi antrenori, este cel mai important meci al anului. Din punctul meu de vedere, consider că victoria echipei naţionale în jocul de mâine ne-ar ajuta să facem un pas uriaş în a rezolva ecuaţia calificării şi a avea garanţia că suntem între primele două echipe calificate. Este într-adevăr un derby", a declarat Anghel Iordănescu în cursul unei conferinţe de presă care a avut loc joi la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia.

"Am mai spus-o, repet, fără să anticipeze cineva la startul acestor preliminarii, nimeni nu-şi imagina că Irlanda de Nord va fi echipa care domină până în acest moment grupa, prin numărul de puncte. Este echipa surpriză a acestei competiţii", a adăugat selecţionerul.

Iordănescu a dezvăluit că toţi componenţii naţionalei României sunt preocupaţi de jocul cu nord-irlandezii, la care speră să obţină un rezultat cât mai bun, care să-i apropie şi mai mult de calificarea la turneul final din Franţa.

"În ceea ce ne priveşte pe noi, am observat că băieţii au deja preocupări în legătură cu acest meci. Le-am cerut în mod special să se concentreze, să se pregătească mental şi am observat că sunt preocupaţi de acest lucru, chiar de la antrenamentul de după-amiază. Îmi doresc şi sper să reuşesc să-i fac pe băieţi să înţeleagă că acest meci nu este dinainte câştigat, suntem extrem de lucizi, nu va fi deloc de uşor. Ei trebuie să înţeleagă că un meci durează 90 de minute, iar noi trebuie să ne jucăm şansa până la capăt. Un meci se câştigă dacă eşti inteligent în joc, dacă ştii să-ţi valorifici calităţile, dacă eşti generos în joc. Trebuie să avem siguranţă maximă în apărare, la nivelul ăsta este foarte important să nu primeşti gol", a explicat selecţionerul.

Anghel Iordănescu a făcut cu această ocazie un apel către suporterii, să vină în număr cât mai mare, vineri seara, pe Arena Naţională, pentru a susţine echipa naţională: "Cred că este foarte important pentru jucătorii echipei naţionale, pentru mine personal, prezenţa în număr mare a suporterilor echipei naţionale. Mai mult decât oricând în ultimii ani, avem nevoie de suporterii echipei naţionale. Nu ţin minte ca la ultimele meciuri ale echipei naţionale, selecţionata ţării noastre să fii pierdut atunci când stadionul a fost plin şi când suporterii au fost alături de noi şi ne-au susţinut aşa cum numai ei ştiu să o facă".

Selecţionerul României a dezvăluit că are conturată în proporţie de "98-99 la sută" componenţa echipei pentru partida cu Irlanda de Nord. "În linii mari, am conturat echipa de start, dar mai am una sau două poziţii de care nu sunt încă sută la sută convins. Sincer vă spun, nu am dormit azi noapte pentru a găsi cel mai bun unsprezece", a spus Iordănescu.

"Sunt foarte multe de pus la punct atunci când iei o echipă de la zero. Sunt multe lucruri de schimbat, dar aşa cum am anunţat, nu intenţionez să o fac brusc, aceste lucruri vor veni pe parcurs", a adăugat Anghel Iordănescu.

Prezent la întâlnirea cu ziariştii, fundaşul Răzvan Rât, căpitanul echipei naţionale a României, care revine după o accidentare, a precizat: "În acest moment mă simt bine, nu resimt nicio durere. Totul merge conform planului şi sunt pe drumul cel bun".

"Am fost preocupat de prietenul meu Răzvan (Rât), de starea lui de sănătate, pentru că nu l-am avut la dispoziţie în primele două zile de pregătire. El a făcut un program special. Cred că era prea mult pentru echipa naţională ca la acest meci să ne lipsească şi căpitanul ei", a completat Anghel Iordănescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor