Fotbal: Ungaria ne-a obligat să facem pasul înapoi, declară selecţionerul Victor Piţurcă

Victor Piţurcă
Victor Piţurcă (Jamie McDonald / Getty Images)
Epoch Times România
12.10.2014

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Victor Piţurcă, a declarat că Ungaria a obligat formaţia noastră să facă pasul înapoi, în repriza secundă a meciului terminat la egalitate sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile EURO 2016.

''Am fost forţaţi să facem pasul înapoi. Din punct de vedere fizic, mai mulţi jucători nu au fost la un nivel optim. N-am dorit să facem pasul înapoi, Ungaria ne-a obligat'', a spus Piţurcă după meci. ''Băieţii s-au concentrat la maximum, dar sunt unii care joacă puţin la echipele de club şi au prins un moment în care au simţit această cădere fizică. Nici în cea de-a doua repriză n-au fost ocazii la poarta noastră, n-a fost presiune, am trecut peste toate momentele foarte bine, dar am primit gol dintr-o fază fixă şi puteam chiar să pierdem la greşeala lui Chiricheş", a mai spus selecţionerul.

Piţurcă a considerat că România a făcut o primă repriză bună, însă a subliniat faptul că ungurii au jucat mai ofensiv după pauză şi acest lucru s-a simţit: "A fost o primă repriză dominată în totalitate de noi, am avut multe ocazii de poartă, am reuşit să marcăm târziu, dar benefic pentru echipă. În cea de-a doua repriză şi oaspeţii noştri au mai adus un atacant. Au fost şi momente când unii jucători trăgeau de ei, pentru că din punct de vedere fizic nu erau la un nivel optim".

Victor Piţurcă a amintit accidentarea lui Goian, ''care ne-a dat oarecum peste cap strategia jocului'' şi a precizat că ungurii n-au avut ocazii de poartă până la lovitura liberă, acordată pentru ''un fault inexistent''. ''Am primit gol şi n-am putut să mai marcăm, chiar dacă am avut câteva ocazii, e drept, nu foarte periculoase. Le-am spus băieţilor că avem nevoie de-al doilea gol ca să fim siguri de victorie. Din păcate, nu a fost aşa", a afirmat Piţurcă.

"Sigur că e supărare, pentru că ştiu ce ar fi însemnat 6 puncte din aceste două meciuri. Urmează un meci pe muchie de cuţit, pe care nu avem voie să-l pierdem. Trebuie să venim cu puncte din Finlanda, pentru a repara ceea ce am stricat în această seară. Finlandezii au o echipă mai puternică decât ungurii", a conchis Piţurcă.

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu Ungaria, scor 1-1 (1-0), meciul jucat sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile EURO 2016. Tricolorii au marcat prin Raul Rusescu (45), dar au fost egalaţi pe final prin Balazs Dzsudzsak (82), din lovitură liberă, după o repriză secundă slabă. România va juca marţi cu Finlanda, la Helsinki (21,45).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor