Fotbal: UTA Arad - FC Universitatea Craiova 1-1

(Christopher Lee / Getty Images)
Epoch Times România
02.11.2013

UTA şi FC Universitatea Craiova au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), vineri seara, la Arad, într-un meci în devans din etapa a 9-a a Seriei a II-a din Ligii a II-a de fotbal, în care arădenii au evoluat timp de 48 de minute în superioritate numerică.

Antrenorul Eugen Trică a început jocul, cu aproape aceeaşi formulă de echipă cu care a început ultimele două partide în care UTA a terminat victorioasă, singura modificare fiind între buturi, unde Filip Lăzăreanu a fost trimis în teren în locul lui Adrian Horvat, care s-a accidentat uşor în dimineaţa jocului. De cealaltă parte, în echipa oltenilor, Dorel Stoica a evoluat ca fundaş central în locul lui Ciucă, iar australianul Baird a apărut în ofensivă alături de Bălan.

În majoritatea timpului, Universitatea a controlat jocul, arădenii făcând mari eforturi pentru a menţine echilibrul. Echilibru care, cel puţin din punct de vedere numeric, s-a rupt în favoarea arădenilor în minutul 43, când ivorianul Acka a faultat din postură de ultim apărător, fiind eliminat de pe teren.

Peste numai două minute, arădenii au deschis scorul: Firţulescu a centrat din corner, Apostu a şters balonul cu capul şi l-a trimis la colţul lung în plasa laterală, 1-0 pentru UTA.

În repriza a II-a s-a jucat mai mult pe contre, ambele echipe ratând ocazii importante. Spre finalul partidei, craiovenii au reuşit să preia din nou controlul ostilităţilor din teren, superioritatea oaspeţilor fiind consemnată şi pe tabela de marcaj, în minutul 74, când Buşu a centrat de pe stânga şi Baird a reluat cu capul în plasă cu toată opoziţia lui Oltean: 1-1.

Jocul s-a echilibrat din nou, ambele echipe ratând concretizarea unor ocazii importante şi implicit, desprinderea pe tabela de marcaj, astfel că partida s-a încheie la egalitate.

Cei doi antrenori au începutul în următoarele formule:

UTA: Lăzăreanu - Zanardini, Sidney, Ardelean, Oltean - Popescu, Medina, Bîrză, Firţulescu - Apostu, Sălăjan.

FC Univ. Craiova: Hotoboc - Mitic, Acka, Stoica, Buşu - V. Gheorghe, Săceanu, Mîrzeanu - Goge, Baird, C. Bălan.

Arbitri: Marcel Bîrsan (Bucureşti), Petru Gaspar şi Bogdan Gheorghioiu (ambii din Timişoara).

În clasament, FC Universitatea Craiova este lider, cu 16 puncte, urmată de CS Universitatea Craiova, 15 p (8 j), Gloria Bistriţa, 14 p (8 j), Olimpia Satu Mare, 13 p (8 j), Metalul Reşiţa, 13 p (8 j), etc. UTA rămâne pe penultimul loc, 11, cu 8 p.

Sâmbătă sunt programate partidele ACF Gloria Bistriţa - CS Metalul Reşiţa (Stadion Gloria - Bistriţa, 11,00), CS Mioveni - ASA Târgu Mureş (Stadion Orăşenesc - Mioveni, 11,00), CSM Râmnicu Vâlcea - CS Olimpia 2010 Satu Mare (Stadion Municipal - Râmnicu Vâlcea, 11,00), FC Bihor Oradea - CS Universitatea Craiova (Stadion Municipal - Oradea, 11,00), ACS FC Olt Slatina - CS Minerul Motru (Stadion 1 Mai - Slatina, 11,00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor