Fotbal: Victorie uriaşă pentru Dinamo în faţa eternei rivale Steaua Bucureşti

Echipa dinamovistă a trecut neaşteptat de jucătorii lui Reghecampf cu scorul de 4-1 (1-0), joi seara, pe Arena Naţională din Capitală, în prima manşă a semifinalelor.
Dinamo Bucureşti - Steaua Bucureşti, 4-1 (1-0) în prima manşă  a  semifinalelor Ligii I.
Dinamo Bucureşti - Steaua Bucureşti, 4-1 (1-0) în prima manşă a semifinalelor Ligii I. (FC Dinamo Bucureşti/facebook)

Dinamo Bucureşti a reuşit o nouă victorie la scor uriaş în faţa echipei de fotbal Steaua Bucureşti, joi seara, pe Arena Naţională din Capitală.

Partida din prima manşă a semifinalelor s-a terminat cu scorul de 4-1 (1-0), golurile fiind marcate de May Mahlangu (19), Dan Nistor (65), Valentin Lazăr (79), Dorin Rotariu (90), unicul gol al steliştilor fiind înscris de Adnan Aganovic (78).

Gruparea din Ghencea nu a reuşit să spele astfel rezultatul înregistrat în derby-ul etapei a 18-a a Ligii I, în care jucătorii lui Reghecampf s-au înclinat cu scorul de 1-3.

Nimeni nu se aştepta ca 'alb-roşii' să dea patru goluri, pentru antrenorul Ioan Andone fiind o surpriză, acesta mulţumindu-le băieţilor săi, declarând că i-au făcut un cadou frumos de Crăciun.

"Mă bucur că băieţii au dat dovadă de profesionalism şi de atitudine în această perioadă de sărbătoare. Dedic victoria suporterilor dinamovişti, dar şi prietenilor care m-au susţinut în momentele mai grele. Pentru că au fost şi momente grele la Dinamo. Cu Steaua am făcut şase schimbări faţă de ultimul nostru meci, cel de la Iaşi. Am riscat, dar orice risc îţi dă şi şansa de a câştiga, şi chiar cu 4-1..Nu mă aşteptam să dea patru goluri Stelei. Eu mă gândeam să termin meciul ăsta cu 1-0, 2-0, dar am dat 4 goluri şi mi-au făcut băieţii un cadou frumos de Crăciun." a declarat Andone.

Dinamo a câştigat în primul rând tactic duelul cu Steaua, lăsându-i iniţiativa, posesia şi speculând pe contraatac slăbiciunile roş-albaştrilor.

În schimb, antrenorul echipei de fotbal Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat în conferinţa de presă de după meci, că această înfrângere este o lecţie din care jucătorii săi trebuie să înveţe.

"Nu sunt multe lucruri de spus pentru că am început foarte bine meciul şi l-am terminat foarte prost. Am avut trei ocazii clare să marcăm, iar apoi am primit gol la o fază pe care nu poţi să ţi-o explici. Agresivitatea ne-a lipsit azi foarte mult. Foarte mulţi jucători au lipsit din joc, nu au intrat în contact cu adversarul aşa cum ar fi trebuit să o facă. Sunt lucruri la care vom lucra în perioada următoare. Eu nu văd înfrângerea ca pe o umilinţă, o văd ca pe o lecţie din care trebuie să învăţăm. Primim goluri foarte uşor. Sunt lucruri care se repetă din păcate şi care nu ar trebui să se întâmple la echipa noastră", a mărturist el.

Cu toate că Dinamo a luat o opţiune importantă pentru finala Ligii I după acest rezultat, Reghecampf este convins că Steaua poate învinge Dinamo cu 3-0 în retur. Acesta a mai spus că nu are în plan să îşi dea demisia.

"Cu siguranţă rezultatele mă ţin în funcţie. În campionat suntem pe locul doi, jucăm play-off-ul, iar în returul cu Dinamo din Cupa Ligii, aşa cum ne-au bătut ei cu 4-1, putem şi noi să câştigăm cu 3-0. Eu cred că se poate realiz..Nu renunţ la funcţie, mai ales în momente dificile. Eu cred că am realizat lucruri bune la Steaua, lucruri pozitive. Nu m-am gândit să renunţ la funcţia de antrenor al Stelei." a opinat tehnicianul echipei patronate de Gigi Becali.

În celălalt meci din prima manşă a semifinalei Ligii I, ACS Poli Timişoara a învins-o în deplasare pe ASA Târgu Mureş cu scorul de 4-2.

Meciurile retur vor avea loc pe 1 şi 2 martie.

Au evoluat echipele:

Dinamo: 26. Jaime Penedo Cano — 29. José Antonio Romera Navarro, 5. Ionuţ Nedelcearu, 28. Luka Maric, 7. Steliano Filip — 22. Alin Dudea (9. Dorin Rotariu, 70), 15. Dan Nistor — 4. Sergiu Hanca, 20. Antun Palic (căpitan), 18. May Mahlangu (8. Valentin Lazăr, 28) — 17. Adam Nemec (2. Mihai Popescu, 85). Antrenor: Ioan Andone.
Rezerve neutilizate: 1. Laurenţiu Brănescu — 13. Daniel Popa, 16. Maximiliano Oliva, 24. Luca Ceccarelli.

Steaua: 1. Florin Niţă (căpitan) — 44. Gabriel Enache (19. Adnan Aganovic, 60), 4. Gabriel Tamaş, 13. Alin Toşca, 15. Marko Momcilovic — 23. Ovidiu Popescu, 21. Wilfred Moke (9. Alexandru Tudorie, 81), 20. Vlad Achim — 27. Fernando Boldrin (77. Adrian Popa, 46), 7. Dennis Man, 29. William De Amorim. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 2. Gabriel Simion, 16. Robert Vîlceanu, 17. Antonio Jakolis.

Arbitru: Horaţiu Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti), Aurel Oniţă (Bucureşti); arbitru de rezervă: Alexandru Tudor (Bucureşti)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Bucureşti) — CCA, Paul Mincu (Bucureşti) — LPF
Cartonaşe galbene: Lazăr (47), Popa (52), Filip (53), Moke (76).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport