Fotbalistul Cristian Săpunaru se retrage de la echipa naţională

"A fost cea mai mare mândrie a mea să îmi pot reprezenta ţara şi, în ultima perioadă, să port pe braţ banderola de căpitan al echipei naţionale, purtată de mari fotbalişti ai României şi de oameni care acum sunt un model de urmat în viaţă!" - Cristi Săpunaru.
Fotbalistul român Cristi Săpunaru.
Fotbalistul român Cristi Săpunaru. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Internaţionalul român Cristi Săpunaru şi-a anunţat retragerea de la prima reprezentativă, potrivit Federaţiei Române de specialitate. În vârstă de 35 de ani, internaţionalul român a îmbrăcat tricoul naţionalei de 36 de ori, în 11 dintre ele purtând banderola de căpitan.

"Încep prin a spune mulţumesc! A fost cea mai mare mândrie a mea să îmi pot reprezenta ţara şi, în ultima perioadă, să port pe braţ banderola de căpitan al echipei naţionale, purtată de mari fotbalişti ai României şi de oameni care acum sunt un model de urmat în viaţă! Mulţumesc tuturor celor care s-au aflat la conducerea naţionalei şi la conducerea Federaţiei Române de Fotbal. Celor care au avut încredere în mine, celor care m-au criticat, pentru că m-au făcut mai ambiţios şi mai bun. Tuturor celor care au fost alături de echipa naţională şi nu au încetat să ne încurajeze, indiferent de echipele pe care le susţineau. Tuturor colegilor cu care am împărţit vestiarul şi cu care am reuşit să participăm la două Campionate Europene", a scris Săpunaru într-o scrisoare adresată FRF.

"Am avut o carieră la care mulţi visează şi sunt mândru de ce am realizat. Dar a venit timpul să mă retrag de la echipa naţională a României şi să las locul celor tineri şi dornici de performanţă. Vă mulţumesc şi sper din tot sufletul ca echipa naţională să se califice la Campionatul European din 2020. Hai România!", a continuat acesta, care în prezent este legitimat gruparea turcă Denizlispor.

De-a lungul carierei sale Cristian Ionuţ Săpunaru a evoluat la formaţiile Progresul Bucureşti, FC Rapid, FC Porto, Real Zaragoza, Elche, Pandurii Târgu Jiu, Astra Giurgiu, Kayserispor şi acum la Denizlispor. Debutul la naţională mare a fost la 31 mai 2008 sub mandatul selecţionerului Victor Piţurcă, într-o partidă amicală contra selecţionatei Muntenegrului, câştigată atunci de tricolori cu 4-0. Ultimul meci oficial pentru România a fost pe 10 iunie 2019, în partida cu Malta (scor 4-0), din preliminariile EURO 2020.