Franţa declară că începe să producă militari bionici pentru că toată lumea o face deja

.
. (Shutterstock)

Un raport publicat de Comitetul Francez de Etică Militară a indicat faptul că ţara a început să dezvolte tehnologie pentru soldaţii bionici - "îmbunătăţiţi". Raportul a discutat condiţiile în care dispozitivele de genul implanturilor pot fi utilizate pentru a îmbunătăţi performanţa soldaţilor pe câmpul de luptă.

„Fiinţele umane au căutat de mult modalităţi de a-şi spori abilităţile fizice sau cognitive pentru a lupta în războaie. Progresele ar putea duce în cele din urmă la posibilitatea îmbunătăţirii capacităţilor de luptă în corpurilor soldaţilor", se arată în raport, potrivit BBC.

Raportul afirma că menţinerea unor linii etice clare ar fi importantă în dezvoltarea soldaţilor bionici.

Raportul solicită interzicerea aplicaţiilor eugenice sau genetice ale tehnologiei, precum şi orice lucru „ce ar putea pune în pericol integrarea soldaţilor în societate sau revenirea lor la viaţa civilă”.

Liderii militari ai Franţei consideră că este necesar să se dezvolte această tehnologie, deoarece acest lucru nu ar permite altor ţări să avanseze şi să obţină un avantaj militar.

Într-un discurs săptămâna trecută, ministrul Apărării, Florence Parly, a declarat că armata franceză nu intenţionează să dezvolte imediat nimic extrem de „invaziv”, dar aceasta ar putea fi o opţiune în viitor, deoarece alte ţări vor împinge tehnologia de acest tip.

„Trebuie să ne confruntăm cu realitatea. Nu toată lumea împărtăşeşte scrupulele noastre şi trebuie să fim pregătiţi pentru orice ne va asigura viitorul”, a declarat Parly.

Parly a continuat să promită că guvernul francez va căuta să găsească un echilibru şi că va găsi „modalităţi de a menţine superioritatea operaţională fără a întoarce spatele valorilor”.

Parly a subliniat, de asemenea, că tehnologii similare, precum implanturile neuronale, au fost deja introduse în domenii civile fără prea multe controverse.

Oficialii serviciilor de informaţii din SUA au sugerat că armata chineză a efectuat teste biologice asupra soldaţilor săi în speranţa creării unei armate de supersoldaţi îmbunătăţiţi.

Afirmaţia tulburătoare a fost făcută într-un recent editorial publicat în Wall Street Journal scris de John Ratcliffe, directorul Biroului de Informaţii Naţionale al administraţiei Trump.

În articolul său, Ratcliffe susţinea că „informaţiile sunt clare: Beijingul intenţionează să domine SUA şi restul planetei din punct de vedere economic, militar şi tehnologic. Multe dintre iniţiativele publice majore ale Chinei şi companiile proeminente oferă doar un strat de camuflaj pentru activităţile Partidului Comunist Chinez”.

Ratcliffe a sugerat că guvernul chinez nu are „limite etice”.

„Informaţiile americane arată că, China a efectuat chiar şi teste asupra membrilor Armatei Populare de Eliberare, cu speranţa să dezvolte soldaţi cu capacităţi îmbunătăţite biologic. Încercările regimului de la Beijing nu au limite etice”, a scris Ratcliffe.

Afirmaţiile sale se bazează probabil pe o lucrare publicată de cercetătorii americani anul trecut, care analizează utilizarea tehnologiei biologice a Chinei pentru aplicaţii militare. Potrivit publicaţiei Mint, Elsa Kania, unul dintre autorii lucrării, a declarat că guvernul chinez foloseşte Tehnologia de editare a genelor CRISPR pentru "îmbunătăţirea" militarilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură