Franţa interzice comercializarea şi consumul alcoolului în apropierea stadioanelor

În urma violenţelor dîntre suporteri, guvernul francez cere interzicerea alcoolului în oraşele care găzduiesc meciuri de fotbal.
Euro 2016
Euro 2016 (pixabay)

După ce UEFA a avertizat Marea Britanie şi Rusia că ar putea fi eliminate de la actuala ediţie a Campionatului European de Fotbal Euro 2016 dacă vor mai exista alte violenţe între fanii celor două echipe, guvernul francez a cerut oraşelor care găduiesc meciuri de fotbal să interzică comercializarea şi consumul alcoolului în apropierea stadioanelor şi a zonelor amenajate special pentru suporteri.

"Am cerut să fie luate toate măsurile necesare pentru interzicerea vânzării, consumului şi transportării băuturilor alcoolice în zone sensibile în ziua în care au loc meciuri şi în ziua anterioară, precum şi în zilele în care zonele pentru suporteri sunt deschise", a declarat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

Anunţul survine după trei zile de la confruntările între suporteri şi poliţişti în oraşul Marsilia.

Meciul de sâmbătă între Rusia şi Marea Britanie, care s-a terminat la scorul de 1-1, a fost marcat de violenţe în interiorul Stade Velodrome.

Martorii oculari au descris cum fanii ruşi au rupt un cordon al poliţiei ce îi separa de fanii britanici. Filmările video arată cum microbiştii ruşi atacă suporterii britanici forţându-i să fugă. Unele persoane au fost văzute căţărându-se pe garduri, iar femeile şi copiii au fost cuprinşi de panică.

UEFA a deschis o procedură disciplinară după incidentele violente dintre suporteri, de la finalul partidei Anglia - Rusia. Principala vizată este Rusia, au cărei fani sunt acuzaţi de comportament rasist şi pentru că au aprins fumigene - cu toate că ei nu ar fi trebuit să poată intra cu ele pe stadion. Suporterii engezi au fost implicaţi în trei ciocniri violente cu poliţia din Marsilia în doar două zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport