Fritz l-a demis pe "baronul pieţelor" din Timişoara: A adus o societate profitabilă la pierderi de 4,2 milioane de lei

Dominic Fritz
Dominic Fritz (Facebook - Dominic Fritz)

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat marţi că l-a demis pe Ionuţ Nasleu de la conducerea Pieţe S.A., pe care îl acuză că a dus „o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei”.

„Fostul consilier personal al primarului precedent şi baron peste pieţele din Timişoara a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariţii misterioase din gestiune şi resurse publice folosite în beneficiu personal”, a scris edilul, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Fritz a precizat că a cerut Corpului de Control să verifice şi informaţiile apărute recent în presă şi să ia măsurile care se impun şi anunţă că nu va tolera „indolenţa sau folosirea bunurilor publice în scop privat”.

„De asemenea, orice încălcare a legii va fi imediat sesizată organelor de cercetare penală. Toţi managerii din societăţile în subordinea consiliului local care nu pot performa, vor pleca. Nu voi tolera indolenţa sau folosirea bunurilor publice în scop privat. Nici nu voi accepta o atitudine laxă 'las’ că ne vin subvenţiile de la primărie'. În locul lor avem nevoie de profesionişti care să muncească cu integritate, cu dexteritate managerială şi cu dăruire totală pentru comunitate. Iar acesta nu-i lucru uşor”, a afirmat primarul oraşului de pe malul Begăi.

Edilul a mai precizat că legislaţia „nu permite ca schimbarea să se facă de pe azi pe mâine, dar este inevitabilă”.

„Iar dacă o facem cu înţelepciune, ca la carte, va fi şi durabilă. Ştiu că unii aşteaptă focuri de artificii, dar eu sunt omul regulilor, al seriozităţii şi al transformărilor de substanţă, nu de suprafaţă. Azi, un alt pas spre normalitate”, a conchis Dominic Fritz.