Fundaţia controlată de fiica fostului director SRI Virgil Măgureanu încearcă din nou să fie declarată de interes public. Care e miza?

Virgil Măgureanu, fost director SRI
Virgil Măgureanu, fost director SRI (Epoch Times România)

Fundaţia “Blue Planet”, despre care PRESShub a scris că este controlată de fiica fostului director SRI Virgil Măgureanu, încearcă din nou să fie declarată de utilitate publică, după ce o iniţiativă similară a fost respinsă în urmă cu doi ani. Un proiect de hotărâre de guvern a fost pus în consultare publică, zilele trecute, de Ministerul Educaţiei, relatează Edupedu.

Statutul de utilitate publică ar ajuta fundaţia amintită în contextul în care aceasta activează în imobile cu statut de monument istoric, dintre care cel puţin unul închiriat de la RA-APPS, potrivit relatărilor Presshub.ro şi G4Media.ro din 2021.

Fundaţia încearcă să obţină acest statut în condiţiile în care declară că nu are activităţi economice, dar unităţile de învăţământ din reţeaua Ioanid, care activează sub tutela Fundaţiei, aplică tarife de şcolarizare substanţiale. În Registrul fundaţiilor, scopul consemnat este “sprijinirea persoanelor dezavantajate social aflate în nevoie”. Fundaţia a raportat anul trecut pierderi de aproape un milion de lei.

Prin Hotărârea aflată în stadiul de proiect s-ar recunoaşte Fundaţia “Blue Planet”, “persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial, cu sediul în municipiul Bucureşti, strada Polonă nr. 4, sector 1, ca fiind de utilitate publică”.

Articolul integral poate fi citit aici.