Funeralii cu onoruri militare pentru salvatorii SMURD ucişi în accidentul din R.Moldova

Avionul SMURD prăbuşit
Avionul SMURD prăbuşit (Deschide.md)

Trei din cele patru victime ce şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în Republica Moldova au fost înmormântaţi, duminică, cu onoruri militare, în oraşul Iaşi.

Sicriele a doi dintre salvatorii SMURD Iaşi, asistentul medical Gabriel Sandu şi pilotul Doru Gavril, au fost întâmpinate cu zeci de coroane de flori în Cimitirul "Petru şi Pavel." Cei doi au fost înmormântaţi cu onoruri militare, în prezenţa a sute de rude, colegi, prieteni şi oficiali din România şi Republica Moldova.

În timpul funeraliilor, un elicopter aparţinând Unităţii Speciale de Aviaţie Iaşi, al cărui comandant a fost Doru Gavril, a survolat zona şi a aruncat flori deasupra sicrielor salvatorilor, iar jandarmii au tras mai multe salve de foc. Alte două aeroplane aparţinând Aviaţiei Civile au survolat la rândul lor zona.

Un ceremonial similar urma sa aibă loc la cimitirul Buna Vestire, unde a fost înmormântată Mihaela Dumea, medic SMURD.

Al patrulea salvator, copilotul Voicu Şocae, a fost înmormântat duminică, la Bacău.

Reamintim că cei patru angajaţi SMURD şi-au pierdut viaţa, joi, după ce un elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în localitatea Haragas din raionul Cantemir, Republica Moldova.

Elicopterul a căzut lângă pădurea de la intrarea satului, trei din cele patru corpuri ale victimelor fiind găsite carbonizate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne