Furtună puternică în Craiova: Maşini luate de ape, copaci şi stâlpi doborâţi, acoperişuri smulse

Inundaţii Craiova, 2 iulie 2022
Inundaţii Craiova, 2 iulie 2022

Craiova a fost lovită, sâmbătă după-amiază, de o furtună puternică, mai multe maşini fiind luate de ape, zeci de copaci şi stâlpi doborâţi şi mai multe acoperişuri fiind smulse. Pe unele străzi apa s-a infiltrat pe sub asfalt şi l-a umflat până l-a rupt.

De asemenea, în alte cartiere, apa s-a acumulat pe şosea până la jumătatea portierelor maşinilor, relatează Digi 24.

Peste 100 de apeluri au fost date la 112 într-un interval de câteva ore ca urmare a furtunii care a durat aproximativ 50 de minute.

În sprijinul ISU Dolj au venit echipaje de la ISU Mehedinţi şi ISU Olt.

Potrivit sursei citate, autorităţile au închis parcurile şi au oprit circulaţia tramvaielor din oraş.

Codul portocaliu de vreme rea a fost valabil până la această oră şi a vizat Maramureşul, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei şi părţi din Moldova.

“În pasajul Unirii a fost un autoturism prins de apă, unde colegii au intervenit cu o barcă pneumatică şi au scos şoferul din autoturism. La fel, acolo a rămas să evacuăm apa, la liceul Elena Cuza se intervine pentru a evacua apa. Am cerut sprijin de la colegii de la ISU Mehedinţi şi ISU Olt să ne sprijine cu motopompe pentru a evacua apa din gospodării, de la operatorii economici, dar şi de pe străzi”, a declarat Tania Vîlceanu, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

După episodul de caniculă din ultimele zile, săptămâna viitoare va ploua mai mult decât ar fi normal în această perioadă, anunţă meteorologii.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne