Gabriel Oprea, audiat la Parchetul General: "N-am avut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de Interne"

La opt zile după moartea lui Bogdan Gigină, Oprea a ajuns şi el la Parchet. Vicepremierul continuă să nu răspundă la întrebările presei.
Gabriel Oprea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
28.10.2015

UPDATE. Vicepremierul Gabriel Oprea a plecat de la Parchetul General în jurul orei 16,15, după ce a fost audiat timp de o oră şi 20 de minute.

La ieşirea din sediul instituţiei, Oprea a refuzat din nou să explice presei motivele pentru care avea o coloană oficială în seara morţii lui Bogdan Gigină. De asemenea, generalul nu a dorit să spună nici unde se îndrepta, susţinând că nu a "avut nimic în plus faţă de tot ce au avut toţi ceilalţi miniştri de Interne". La întrebările insistente ale jurnaliştilor legate de traseul coloanei oficiale, vicepremierul s-a rezumat să declare că pleca de la "o instituţie a statului român", relatează HotNews.

"Eram în timpul serviciului, îmi făceam datoria. Veneam de la o instituţie a statului român. Am declarat aceste lucruri, nu am voie să spun mai mult decât am declarat. N-am avut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de Interne. N-am avut anul acesta nicio zi de concediu, am muncit de dimineaţa până seara într-un context greu de securitate.

Am avut mai multe deplasări. Ori de câte ori voi fi chemat la Parchet, voi declara. Am trimis toate documentele. Şi vreau să ştiţi că în toată activitatea mea de ministru sau de vicepremier nu am încălcat legea", a declarat generalul.

* * *

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a prezentat miercuri la Parchetul General, în calitate "de martor", în ancheta privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, relateaza Hotnews.

"Voi răspunde la toate intrebarile" procurorilor, a declarat Oprea, refuzând însă, din nou, să răspundă la întrebarea ziariştilor, care se interesau de urgenţa care a justificat coloana oficială.

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, Bogdan Gigină, poliţist în Brigada Rutieră, a decedat, la doar 28 de ani, după ce a căzut de pe motocicletă într-o groapă aflată pe o şosea în plin centrul Capitalei, pe strada Ştirbei Vodă.

Iniţial, Politia Capitalei a comunicat că agentul era într-o misiune de fluidizare a traficului pentru ca, două zile mai târziu, după ce presa a vuit despre faptul că tânărul făcea parte dintr-o coloană care-l însoţea pe vicepremier de la restaurant spre casă, Poliţia să confirme că agentul făcea într-adevăr parte din dispozitivul lui Oprea.

Desigur, Poliţia a precizat că Gabriel Oprea beneficia de coloană "în condiţiile legii" şi se deplasa cu o viteză adaptată la condiţiile meteo şi de trafic existente.

Pe de altă parte, mai mulţi poliţişti au declarat, sub protecţia anonimatului, că Gigină ar fi fost obligat să gonească la o viteză de peste 100 km la oră, că ABS-ul motocicletei nu funcţiona şi că oricum, regulamentele poliţiei rutiere interzic mersul cu motocicleta pe ploaie şi frig. De asemenea, oamenii în uniformă au mai precizat că Oprea merge însoţit de coloană (la care, potrivit legilor în vigoare la momentul producerii accidentului, nu are dreptul decât în situaţii excepţionale) şi la restaurant şi la tuns, practic peste tot, iar poliţiştii sunt obligaţi în mod constant să meargă cu viteze mult prea mari.

Pentru a afla mai multe despre controversele din jurul morţii tânărului poliţist Bogdan Gigină, vă recomandăm articolul Cazul poliţistului care şi-a pierdut viaţa escortându-l pe Oprea. O înmormântare şi întrebări fără răspuns

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor