Gabriela Firea nu exclude o candidatură la alegerile prezidenţiale

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

În contextul în care, pe fundalul apropierii congresului PSD se vorbeşte tot mai mult despre desemnarea prezidenţiabilului partidului, Gabriela Firea a declarat joi, la Antena 3, că săptămâna viitoare va organiza o conferinţă de presă în cadrul căreia va face cunoscute intenţiile sale privind o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale.

"Săptămâna viitoare o să-mi reiau activitatea, atât la primărie, cât şi activitatea politică, şi voi organiza o întâlnire cu presa şi voi comunica intenţiile mele pe toate palierele, atât politic, cât şi administrativ", a declarat Gabriela Firea.

Referitor la situaţia din partid, primarul Capitalei care, reamintim, până acum a negat vehement că şi-ar dori preşedinţia ţării, a susţinut că îşi doreşte ca PSD să vină cu un candidat pentru Cotroceni şi că nu este de acord ca formaţiunea să arunce "un iepure" în cursa prezidenţială care să facă uşoară candidatura partidelor de dreapta.

"Nu ştim asta, nu putem anticipa", a spus Firea, întrebată despre o eventuală candidatură.

Reamintim că şi premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi, că nu exclude o eventuală candidatură la prezidenţiale, dacă Partidul îi va cere să facă un astfel de pas. Anunţul acesteia soseşte în condiţiile în care sondajele arată dezastruos pentru cei cinci colegi ai săi care îşi anunţaseră intenţia de a intra în cursa pentru Cotroceni. Mai exact, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Liviu Pleşoianu - sunt cotaţi în sondaje cu un scor mai degrabă în marja de eroare, având sub 5% în intenţia de vot, au declarat surse social-democrate pentru hotnews.ro

Dăncilă s-ar afla însă cu câteva procente bune înaintea liderilor PSD testaţi, dar ca notorietate, plasându-se la egalitate cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

"Aşa cum arată rezultatul sondajelor, Teodorovici, Fifor şi Nicolae nu au şanse să ducă partidul în turul doi la prezidenţiale. Dăncilă a fost testată la capitolul notorietate ca lider de partid, nu ca şi candidat la alegerile prezidenţiale. În momentul de faţă însă este singurul lider PSD cu un procent asemănător cu cel al lui Tăriceanu", au explicat surse hotnews.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne