Gazeta Sporturilor nu va mai apărea la chioşcuri. Tolontan, îndepărtat

Cătălin Tolontan
Cătălin Tolontan (YouTube Screenshot)

Gazeta Sporturilor, ziar cu 99 de ani de existenţă, nu va mai fi difuzat la chioşcuri, iar Cătălin Tolontan a fost îndepărtat din poziţia de coordonator editorial.

După ce s-a debarasat de redactorul-şef Cătălin Ţepelin, proprietarii Ringier au luat o decizie radicală: astfel, ziarul nu va mai apărea în ediţie tipărită, iar nouă angajaţi, printre care şi Tolontan, au fost îndepărtaţi, relatează Ziare.com.

În anunţul oficial dat miercuri pe email angajaţilor, se spune că Ringier renunţă la 9 posturi, printre care şi cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan, care va rămâne în această poziţie doar la Libertatea.

Reamintim că, la începutul lunii octombrie, peste 70 de jurnalişti de la Gazeta Sporturilor şi Libertatea au acuzat, prin intermediul unui comunicat, managementul trustului Ringier că a cerut să vadă înainte de publicare articole despre firme de pariuri care sunt clienţi de publicitate.

Semnatarii comunicatului îşi intitulează scrisoarea: “Redacţiile Gazeta Sporturilor şi Libertatea din România informează publicul: după ce am refuzat cererile unor manageri din conducerea grupului de presă Ringier de a arăta în avans articolele despre firmele de jocuri de noroc care sunt clienţi de publicitate, Ringier a cerut astăzi plecarea redactorului-şef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Ţepelin. Ne opunem”

Cei 73 de ziarişti semnatari au denunţat “presiuni” asupra celor două redacţii din partea managementului grupului de presă.

“Protestăm categoric faţă de aceste măsuri şi anunţăm că vom acţiona, prin toate mijloacele legale, pentru a apăra dreptul publicului românesc la o presă independentă”, se mai arată în textul comunicatului.