General NATO consideră că Rusia nu este o ameninţare pentru regiune

Un general NATO a făcut o dezvăluire care contrazice acţiunile SUA şi ale Alianţei, susţinând că de fapt nu există niciun fel de dovadă care să indice că Rusia reprezintă un pericol în estul Europei.
Generalul Petr Pavel.
Generalul Petr Pavel. (Captură Foto)

În decursul ultimelor câteva luni, SUA a împins NATO să desfăşoare soldaţi la graniţa rusă, să desfăşoare exerciţii militare în estul Europei şi să desfăşoare portavioane în Mediterană pentru a demonstra Rusiei de ce ce sunt capabile forţele americane.

Raţionamentul pentru astfel de acţiuni a fost întotdeauna comunicat foarte vag, dar, după cum a declarat fostul comandant NATO în Europa Philip Breedlove, totul a fost făcut pentru a trimite ruşilor un semnal de descurajare.

În urmă cu peste doi ani Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea dar, totuşi, de atunci tulburările în regiunea au fost relativ reduse. Realitatea este, conform generalului Petr Pavel, preşedinte al Comitetului Militar al NATO, nu există nicio informaţie care să sugereze că Rusia plănuieşte vreun fel de agresiune la scară mare.

Conform generalului Pavel, NATO nu ia în considerare o comasare suplimentară a trupelor sale în estul Europei dincolo de ceea ce s-a făcut până acum. În plus, după cum a raportat Reuters, Pavel a precizat că acea comasare a avut loc pentru a descuraja Rusia să orchestreze tipul de campanie pe care a folosit-o pentru a anexa peninsula Crimeea.

Totuşi, ceea ce a declarat Pavel în continuare este şi mai interesant: “Desfăşurarea unei forţe militare substanţiale nu este luată în considerare. Obiectivul NATO nu este acela de a crea o barieră militară împotriva agresiunii ruseşti pe scară mare deoarece o astfel de agresiune nu se află pe agenda [ruşilor] şi nicio evaluare a informaţiilor nu a sugerat un astfel de lucru”

Declaraţia generalului este surprinzătoare, în special în condiţiile în care acţiunile SUA şi NATO au contrazis complet această evaluare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe