"Genocidul lent" subiectul unui nou raport privind jaful de organe din China

Autorii unui nou raport despre jaful de organe organizat de statul chinez şi-au prezentat concluziile în Washington D.C.
O punere în scenă a torturilor îndurate de practicanţii Falun Gong în puşcăriile regimului comunist chinez. Sydney, Australia
O punere în scenă a torturilor îndurate de practicanţii Falun Gong în puşcăriile regimului comunist chinez. Sydney, Australia (Ian Waldie / Getty Images)

Autorii unui nou raport despre jaful de organe organizat de regimul comunist chinez şi-au prezentat concluziile la National Press Club din Washington D.C. la 22 iunie, numind fenomenul "genocid lent", care a avut drept probabil rezultat peste 1 milion de organe extrase cu forţa de la deţinuţii politic.

"Acest lucru se potriveşte modelului regelui Leopold şi Republicii Congo, precum şi genocidurilor din Cambodgia şi Darfur", a declarat David Kilgour, fost secretar de stat canadian şi co-autor al noului raport.

David Kilgour
David Kilgour (Epoch Times)

Regele Leopold al Belgiei a instrumentat moartea a zeci de milioane de persoane făcând comerţ cu sclavi în Congo, potrivit istoricilor, în timp ce în Cambodgia şi Darfur, Sudan, masacrele de purificare etnică şi de clasă, care au avut drept rezultat un mare număr de morţi, au fost comise de guvern şi de miliţii etnice.

Studiul este intitulat "Recoltarea sângeroasă / Carnagiul: O actualizare" şi se bazează pe anchete anterioare ale autorilor.

Raportul arată că spitalele din China au transplantat între 60.000 şi 100.000 de organe anual, începând cu anul 2000. Numărul deceselor provocate de toată această activitate este neclar, deşi, conform declaraţiilor medicilor chinezi, este probabil că în majoritatea cazurilor un transplant a însemnat un deces al unui nevinovat, care a fost tăiat la comandă.

"Concluzia finală a acestui raport actualizat, şi într-adevăr, a lucrării noastre anterioare, este faptul că regimul chinez s-a angajat în uciderea în masă a deţinuţilor politic, ce sunt în primul rând practicanţi ai exerciţiilor Falun Gong şi alţii ..., în scopul de a obţine organe pentru transplant", a declarat David Matas, un avocat specializat în drept internaţional, din Canada, care a investigat problema timp de peste zece ani, şi co-autor al raportului.

"Trecem (în raport - n.r) prin mai mult de 700 de spitale, unele dintre ele în detaliu", a spus Matas. "Ajungem la cifra oficială raportată de regimul chinez uitându-ne doar la volumul de transplanturi al câtorva spitale. Avem de a face cu un multiplu al acestui număr aici. Multe dintre spitale sunt relativ noi, sau au aripi noi de transplant sau paturi nou adăugate. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat fără o încredere că aprovizionarea cu organe va continua".

Ethan Gutmann, un jurnalist şi al treilea co-autor al raportului, a remarcat faptul că numărul de spitale capabile de mii de transplanturi pe an este uimitor.

Ethan Gutmann
Ethan Gutmann (Epoch Times)

Ca director al Centrului de Transplant Hepatic al Spitalului Renji, Xia Qiang, a declarat în 2005: "Managementul echipei mele este militarizat. Fiecare membru al personalului medical trebuie să păstreze telefonul mobil pornit 24 de ore pe zi, deoarece transplanturile de ficat pot solicita oricând ieşirea în teren pentru extracţie sau pregătirea pentru o intervenţie chirurgicală. Noi, medicii, trebuie să fim în stand-by în orice moment. "

"Ceea ce vedem este expansiunea industriei de transplant de-a lungul timpului", a spus Matas. "Furnizarea de organe nu a fost niciodată o problemă - limitările sistemului au fost medicii, spitalele, paturile, asistentele medicale, cursurile de formare. Astfel încât numărul, an de an, a crescut, deoarece infrastructura, capacitatea, nu disponibilitatea de organe, au crescut. "

Când autorii au fost întrebaţi dacă şi-au considerat constatările drept dovezi ale unui genocid, Gutmann a răspuns: "Folosesc cuvântul cu G. Genocid ... are o semnificaţie clară în domeniul drepturilor omului. Dacă este o încercare de a ucide un popor, atunci, da, ne uităm la asta. Este un genocid cu picătura...; un pic, pic, pic... genocid".

David Matas
David Matas (Epoch Times)

Matas a notat că este clar din literatura proprie a Partidului Comunist asupra Falun Gong, că regimul chinez a considerat acest segment social [aderenţii Falun Gong] ca pe un grup de persoane care pot fi oricând măcelărite. "Dacă te uiţi la toată propaganda împotriva Falun Gong, este incitare la ură la modul cel mai detestabil ... în contextul din China, unde nu există afirmaţii contrare .. este incitare la ură, incitare la genocid."

El a continuat, ulterior, în timpul conferinţei de presă: "Concluzia noastră finală, în afară de faptul că există un număr foarte mare de transplanturi, merge mai departe: regimul chinez are datoria să explice ce se întâmplă."