Geoană, mesaj cu iz electoral: În curând vom discuta despre un plan sănătos şi ambiţios pentru România. Ţineţi aproape

Mircea Geoană, 1 Februarie 2015
Mircea Geoană, 1 Februarie 2015 (Epoch Times Romania)

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a anunţat duminică seara, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, că, în curând, “vom discuta despre un plan sănătos şi ambiţios pentru România şi pentru fiecare dintre noi”.

“Trăim în România şi în fiecare zi ne izbim de zidul ‘ca la noi la nimeni, oricum nu se poate schimba nimic, la alţii se poate, la noi nu’. Şi tot lovindu-ne de zidul ăsta de mai bine de 30 de ani, cine ne poate învinovăţi că ne-am pierdut speranţa şi determinarea de a lupta pentru România? Dar indiferent de cât de dură este lovitura, românii au avut şi au mereu puterea de a se ridica şi de a merge înainte. Poate nu întotdeauna doar pentru România, dar cu siguranţă pentru ei înşişi şi pentru cei dragi.

Ce-ar fi dacă am avea un ghid care să ne arate cum să aducem rezistenţa şi dârzenia fiecăruia dintre noi laolaltă pentru ţară? Căci viitorul României a intrat acum în criză de timp. Iar pentru a-l construi aşa cum merităm avem nevoie de luciditate, de cunoaştere, de competenţă şi de o viziune solidă. Dragi români, vă invit să ţineţi aproape fiindcă în curând vom discuta despre un plan sănătos şi ambiţios pentru România şi pentru fiecare dintre noi”, a specificat Geoană în clip.

Menţionăm, în acest context, că directorul INSCOP, Remus Stefureac, a declarat săptămâna trecută că secretarul general adjunct al NATO este, în prezent, pe toate măsurătorile indiferent cine le face, pe primul loc în topul încrederii românilor.

Sociologul a afirmat că, din 1990 până în prezent, România nu s-a mai aflat la alegerile prezidenţiale în situaţia de a avea un candidat independent cu o cotă mare de încredere.

Mai reamintim că, întrebat recent, la Cluj-Napoca, cu privire la eventuala sa candidatură la prezidenţialele din 2024, Geoană a precizat că deocamdată are de dus la capăt mandatul pe care îl are la NATO.

“Mulţumesc pentru întrebare, sunt aproape flatat că o primesc atât de des, dar vă spun cu aceeaşi seriozitate: am un job de făcut la NATO şi am toată intenţia să mi-l fac până în ultima secundă, cu profesionalism şi cu dedicaţie. Ar fi ciudat şi pentru mine, şi pentru oricine altcineva să facem altfel”, a susţinut Geoană la acea vreme.