George Simion: Membrii AUR sunt atacaţi pe străzi

George Simion (Captură video)
Ana Ion
20.05.2024

Liderul AUR, George Simion, a declarat, luni, că reprezentanţi şi candidaţi ai partidului sunt ameninţaţi şi supuşi violenţelor, el acuzând, printre altele, că primarul PSD al comunei Stejari, Robert Ionuţ Păiuşi, a intrat cu maşina într-un grup de susţinători AUR şi a lovit o tânără care avea un copil în braţe.

Simion a mai susţinut că acest incident nu este unul izolat şi că membrii partidului său au fost ameninţaţi şi în Buftea.

Redăm postarea lui Simion:

"Vorbeam zilele trecute, în urma atacului brutal la adresa Prim Ministrului slovac Robert Fico, despre faptul că politica urii a început să dea rezultate. Atât în Slovacia, cât şi în UE şi în România. Am generat fel şi fel de discuţii în presa din ţară, mulţi m-au acuzat că exagerez sau că încerc să mă victimizez. La doar câteva zile distanţă, alţi membri AUR erau atacaţi pe străzi în timp ce se aflau într-o acţiune electorală.

De data aceasta s-a întâmplat în Gorj, localitatea Băceşti. Robert Ionuţ Păiuşi, primarul PSD al comunei Stejari, a intrat cu maşina într-un grup de susţinători AUR, lovind o tânără în vârstă de 24 de ani care avea un copil în braţe. În urma impactului, tânăra a fost transportată de urgenţă la spital. Ce a făcut primarul PSD? A fugit de la locul accidentului, s-a baricadat în birou şi a făcut de urgenţă un live, crezând că minciunile îl vor scăpa de închisoare.

Acum câteva săptămâni candidatul nostru la primăria Popeşti, judeţul Bihor, era arestat de Poliţia Animalelor din Oradea imediat după ce şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de primar, în urma unui denunţ făcut de apropiaţii primarului în funcţie. În aprilie, candidatul nostru pentru funcţia de edil la Primăria Joiţa şi-a văzut localul pe care îl deţinea în zonă incendiat peste noapte. Nu pot să vă enumăr câţi alţii au primit ameninţări în toată ţara, inclusiv cu moartea, pentru a-şi retrage candidaturile.

Un ultim episod s-a întâmplat la Buftea chiar astăzi, unde oamenii primarului Pistol, sau mai bine zis interlopii dânsului, ne-au ameninţat membrii şi simpatizanţii pentru că au îndrăznit să apară la 'Zilele Ilfovului', un concert electoral organizat de Pistol şi Hubert Thuma, preşedintele Consiliului Judeţean, pe banii ilfovenilor. Acelaşi Hubert Thuma care se laudă prin tot judeţul că are sprijinul serviciilor de informaţii, crezându-se de neatins.

În Buftea, domnul primar Pistol a mers şi mai departe şi a făcut tot posibilul pentru a ne îngrădi dreptul de a candida atât la primărie, cât şi la consiliu, aşa că îndemn toţi buftenii să îl voteze pe fostul primar Stoica la Primărie şi pe Bogdan Tobă, pe care îl cunosc de 15 ani, la Consiliul Local.

În timp ce ei ne acuză pe noi de extremism, candidaţii noştri sunt agresaţi pe stradă, corturile noastre electorale sunt sfâşiate peste noapte, ba chiar sunt furate de către angajaţii primăriei, aşa cum s-a întâmplat în sectorul lui Negoiţă din Capitală. S-a ajuns până în punctul în care mulţi angajaţi din structurile bugetare sunt monitorizaţi, la propriu, de către superiori pentru a vedea dacă aceştia urmăresc activitatea mea sau a AUR pe reţelele de social media. Securitatea ar fi mândră!!", susţine George Simion.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor