George Simion: ”România trebuie să îşi asume Fondul Moldova”

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, a declarat joi că în contextul în care integrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova este o himeră, România trebuie să vină cu o politică de coerenţă în relaţia cu Republica Moldova.
George Simion(Apel pentru infiintarea Fondului Moldova)
George Simion(Apel pentru infiintarea Fondului Moldova) (Florin Chirila/Epoch Times)

„Noi de patru ani de zile semnalăm că împăratul este gol, că integrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova ca stat separat este o himeră şi că trebuie să avem o politică coerentă din partea României şi a tuturor componentelor statului român”, a explicat preşedintele coaliţiei unioniste în cadrul dezbaterii „Fondul Moldova – Planul Marshall al României pentru Republica Moldova”, organizată joi de Fundaţia Universitară a Mării Negre şi Societatea Academică din România.

George Simion a explicat că Acţiunea 2012 are un plan A, unul hotărât, „de care am mai fost capabili în istorie, plan care se aproprie în 2018 şi care este în sufletul fiecărui român”, dar că este necesar şi un plan B „coerent, o construcţie de lungă durată, în care să fie inclus şi Fondul Moldova”.

Preşedintele Acţiunii 2012 a precizat că România a finanţat refacerea a 700 de grădiniţe de peste Prut, a donat microbuze şcolare, a acordat susţinere financiară nerambursabilă, dar mai ales în afara Chişinăului, deşi acolo a fost ales de trei ori un primar pro-european.

George Simion a amintit că la Comrat există un liceu românesc, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, care avea alocat un microbuz şcolar din partea Guvernului României, microbuz care a ajuns la şcoala rusă, cu care împarte curtea instituţiei. În acelaşi timp, tot pentru liceul românesc din Comrat, Acţiunea 2012, nu statul român, a asigurat încălzirea.

Trebuie să avem o construcţie coerentă pe termen lung, care să cuprindă o politică de cetăţenie care să nu mai umilească cetăţenii Republicii Moldova, interconectare energetică şi Fondul Moldova.

„Trebuie să avem o construcţie coerentă pe termen lung, care să cuprindă politică de cetăţenie care să nu mai umilească cetăţenii Republicii Moldova, interconectare energetică, Fondul Moldova; România trebuie să facă paşi concreţi, şi să îşi asume în mod deschis prevederile Fondului Moldova”, a susţinut liderul unionist, care a adăugat că partidele politice din România ar trebui să îşi asume Fondul Moldova, într-o formă sau alta.

George Simion a mai anunţat că reprezentanţi ai Acţiunii 2012 vor fi primiţi astăzi la Cotroceni pentru a discuta inclusiv despre Fondul Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe