Georgică Cornu, reţinut într-un dosar cu prejudiciu de 61 milioane lei

(BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Procurorii DIICOT l-au reţinut vineri pe Georgică Cornu, omul de afaceri din Timişoara cercetat într-un dosar de evaziune fiscală de 61 de milioane de lei, după ce a fost audiat cca 12 ore.

Georgică Cornu, cunoscut şi ca "Regele asfaltului din Banat", a fost audiat pe parcursul întregii nopţi, alături de alte 13 persoane.

Georgică Cornu a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore pentru evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat, conform procurorilor DIICOT. El urmează să fie dus în arestul Poliţiei Timiş.

Cornu nu este singurul care a fost reţinut în urma audierilor. Mihai Zaharie din Strehaia, judeţul Mehedinţi, este reţinut şi el timp de 24 de ore la DIICOT pentru aceleaşi infracţiuni.

În afară de cei doi care au fost reţinuţi, au mai fost audiate noaptea trecută încă 12 persoane, acestea fiind cercetate în libertate, sub control judiciar.

Sub coordonarea procurorilor DIICOT Timişoara, poliţişti de la Crimă Organizată şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj au efectuat joi dimineaţă, peste 20 de percheziţii în aceste judeţe, la persoane suspectate de evaziune fiscală, în dosar fiind implicat şi omul de afaceri Georgică Cornu.

Au fost percheziţionate şi sediile grupului de firme Izometal-Confort din Timişoara deţinute de omul de afaceri Georgică Cornu, precum şi la locuinţa acestuia, conform procurorilor.

Un grup de romi din Strehaia, judeţul Mehedinţi, procurau în schimbul unui comision, facturi false pentru cumpărarea de materiale de construcţii, care erau apoi introduse în contabilitate. În acest caz s-a înregistrat o pagubă estimată la 61 de milioane de lei, bani care ar fi fost încasaţi de Georgică Cornu

Georgică Cornu a susţinut că este nevinovat şi ca firmele sale nu s-ar afla în insolvenţă dacă ar fi făcut evaziune fiscală.

Omul de afaceri a lucrat în construcţii din anul 2000, realizând lucrări de infrastructură şi la reţele de canalizare şi termoficare în mai multe oraşe din ţară, între care Drobeta Turnu Severin şi Timişoara. În anul 2012, grupul de firme Izometal-Confort al lui Georgică Cornu a intrat în insolvenţă, cu datorii de zeci de milioane de euro.

Din anul 2006, Georgică Cornu este preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara. În anul 2010 şi în luna februarie 2014 Cornu a fost reales la conducerea Camerei de Comerţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie