Germania acuză China că foloseşte vaccinurile pentru a câştiga favoruri politice

Heiko Maas
Heiko Maas (Getty Images)

Germania a acuzat, marţi, China că distribuie vaccinuri COVID-19 având „cerinţe politice foarte clare”.

Critica ministrului german de Externe, Heiko Maas, la adresa Chinei a survenit în timp ce Crucea Roşie Internaţională a avertizat, săptămâna aceasta, cu privire la „creşterea diviziunii globale a vaccinurilor” şi a afirmat că naţiunile bogate trebuie să-şi îndeplinească promisiunile de distribuire globală a vaccinurilor, potrivit Associated Press.

Maas a acuzat, de asemenea, că Rusia distribuie şi ea vaccinuri în scopuri politice.

"Observăm, în special la China, că aprovizionarea cu vaccinuri a fost utilizată pentru a face cereri politice foarte clare către diverse ţări", a spus Maas.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat inegalităţile globale în distribuţia vaccinurilor, multe naţiuni asiatice suferind de răspândirea variantei Delta, descoperită pentru prima dată în India.

"Ruşii şi chinezii nu pot continua să-şi desfăşoare diplomaţia bazată pe vaccinare în acest mod, care are doar scopul de a-şi creşte propria influenţă şi nu neapărat de a salva vieţile oamenilor în primul rând", a spus Maas, fără a da exemple specifice.

Pe măsură ce multe ţări asiatice se luptă cu cea mai gravă creştere a infecţiilor de COVID-19, fluxul lent al dozelor de vaccin din întreaga lume creşte în sfârşit, dând speranţa că ratele de inoculare pot deveni mai mari ajutând la limitarea focarelor produse de tulpina Delta, care se răspândeşte rapid.

Cu multe promisiuni de distribuire de vaccinuri încă rămase neîndeplinite şi ratele de infecţie în creştere în mai multe ţări, experţii afirmă că trebuie făcute mai multe eforturi pentru a ajuta naţiunile care se luptă cu lipsa de oxigen şi de alte provizii critice, având sistemele de sănătate asaltate de infecţiile produse de virusul Wuhan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe