Germania adoptă în secret o legislaţie pentru supravegherea întregului sector privat

(Getty Images)

Bundestagul a adoptat în secret o legislaţie care oferă guvernului puteri depline de spionaj asupra sectorului privat, argbumentând că este vorba de un caz urgent. Guvernul german este acum autorizat, mulţumită politicienilor care susţin că reprezintă cetăţenii, să instaleze în secret programe de spionaj pe calculatoare şi smartphone-uri. Această lege va fi folosită, de asemenea, şi în ceea ce priveşte taxele, şi nu doar terorismul.

Controversatele reglementări au fost ascunse în mod intenţionat în cadrul unei legi privind interdicţii în traficul rutier. Acestea au fost ataşate în secret în ultima clipă, sperând că nimeni nu va observa. Acum, guvernul german poate monitoriza serviciile de messenger pe smartphone-uri şi poate ataca serviciul whatsapp pentru a putea intercepta sau citi mesajele înainte de criptarea lor. De asemenea, guvernul poate descărca programul lor virusat pe telefonul mobil al persoanei vizate fără ştirea acesteia.

Guvernul german a declarat: “Observăm tot mai mult faptul că infractorii comunică prin forme criptate. Acest lucru îngreunează mult sarcina autorităţilor de a elucida chiar şi cele mai grave infracţiuni”, a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere.