Germania cere Administraţiei Donald Trump să nu facă concesii excesive Rusiei

Administraţia Donald Trump nu trebuie să facă concesii excesive Rusiei, consideră guvernul Germaniei, care arată că Washingtonul trebuie să ceară Moscovei să respecte dreptul internaţional.
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen (Captură Foto)

”Este întotdeauna bine să menţinem dialogul cu Rusia, dar este la fel de important să nu ne uităm principiile”, a declarat Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, referindu-se la conversaţia pe care preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a avut-o cu preşedintele rus Vladimir Putin.

”Nu se poate permite ca dreptul internaţional să fie încălcat prin acţiuni de genul anexării regiunii Crimeea. În plus, Rusia are o răspundere umanitară în oraşul Alep, unde în prezent 250.000 de oameni sunt ameninţaţi de moartea prin înfometare. Şi pentru Germania este decisiv să rezolve probleme comune împreună cu Rusia, precum lupta împotriva miliţiei Statul Islamic în Siria şi Irak, dar Moscova trebuie să respecte dreptul internaţional”, a adăugat Ursula von der Leyen, potrivit cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Imediat după victoria lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial din SUA, Germania a transmis că aşteaptă ca viitoarea administraţie de la Washington să menţină colaborarea cu ţările europene pentru contracararea acţiunilor Rusiei în estul Ucrainei şi în Siria, Berlinul amintind că NATO nu va mai avea niciun sens dacă nu va garanta apărarea colectivă.

Reamintim că miniştrii apărării din statele membre UE s-au întâlnit marţi pentru a discuta despre cooperarea cu NATO, care şi-a întărit prezenţa în Europa de Est după anexarea Crimeei. Întâlnirea a venit pe fondul îngrijorării membrilor estici ai Alianţei, care se simt ameninţaţi de Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe