Germania dă startul campaniei de toamnă de vaccinare anti-COVID. Sunt vizate grupurile cu risc crescut

Vaccinare anti-Covid-19
Vaccinare anti-Covid-19 (gov.md)

Germania a lansat luni campania de vaccinare de toamnă pentru prevenirea infecţiilor respiratorii, promovând un vaccin de rapel actualizat anti-COVID-19 doar pentru persoanele în vârstă sau pentru persoanele cu risc crescut de îmbolnăvire.

Potrivit Reuters, Institutul Robert Koch, organismul de sănătate publică din Germania, a declarat că grupul consultativ de experţi independenţi în materie de vaccinuri din ţară, cunoscut sub numele de STIKO, şi-a reiterat recomandarea ca vaccinurile de rapel care depăşesc cursul standard de vaccinare COVID să fie administrate doar anumitor grupuri cu risc crescut.

"Persoanele începând cu vârstă de 60 de ani şi grupurile de risc ar trebui să se vaccineze, cu atât mai bine dacă un vaccin antigripal poate însoţi această vaccinare", a declarat ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, în vârstă 60 de ani, care s-a vaccinat şi el, luni, cu noul ser anti-COVID.

Prin alegerea de a viza doar persoanele în vârstă, persoanele cu risc sau bolnavi cronici, rezidenţii centrelor de îngrijire, profesioniştii din domeniul sănătăţii şi cei care sunt în contact strâns cu persoanele vulnerabile, Germania se aliniază în linii mari cu alte ţări europene, precum Franţa, Italia sau Marea Britanie.

Marea Britanie a dat prioritate pentru noile vaccinuri persoanelor cu vârsta de 75 de ani şi peste, rezidenţilor din centrele de îngrijire şi persoanelor imunodeficitare.

Acest lucru contrastează cu o abordare mult mai amplă în Statele Unite, unde Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention / CDC) a aprobat săptămâna trecută utilizarea pe scară largă a vaccinurilor actualizate COVID-19, care acoperă vârstele de peste 6 luni.

Luna trecută, autorităţile de reglementare din UE au dat undă verde unui vaccin actualizat anti-COVID-19 de la Pfizer şi partenerul său german BioNTech, care vizează varianta XBB.1.5 a Omicron. Vaccinul actualizat al Moderna este, de asemenea, pe cale să obţină aprobarea.