Germania ridică restricţiile pentru cei care s-au vaccinat anti-Covid, sau cei recuperaţi după îmbolnăvire

Centru de testare PCR COVID-19 (SARS-COV2)
Centru de testare PCR COVID-19 (SARS-COV2) (Epoch Times România)

Guvernul federal german a aprobat, marţi, relaxarea restricţiilor anti-pandemice pentru cei care s-au vaccinat cu cele două doze, sau care au trecut prin infecţia Covid şi s-au recuperat. Anunţul a fost făcut de ministrul Justiţiei, Christine Lambrecht, potrivit Reuters.

Lambrecht a spus că restricţiile, impuse pentru a limita numărul infectărilor şi a preveni suprasolicitarea sistemului sanitar trebuie să fie relaxate dacă nu mai sunt justificate.

„Dacă riscul de transmitere a virusului s-a redus semnificativ pentru persoanele vaccinate complet, sau cele care au trecut deja prin boală, atunci acest fapt trebuie să se reflecte în noile măsuri. Acum implementăm aceste relaxări”, a spus Lambrecht.

Persoanele vaccinate complet împotriva Covid şi cele care s-au recuperat după boală nu vor mai trebui să prezinte test negativ pentru a merge la cumpărături, la frizer sau în zone turistice. De asemenea, restricţiile pe timp de noapte nu li se vor mai aplica, iar aceştia vor putea să participe la întâlniri private cu număr mai mare de persoane.

Cei care s-au vaccinat, inclusiv cu doza a doua, trebuie să poarte în continuare masca de protecţie şi să respecte normele de distanţare.

Iniţiativa de relaxare a restricţiilor pentru persoanele vaccinate este controversată, deoarece există temeri că ar putea să accentueze tensiunile sociale, mai ales pentru cei care îşi doresc, dar nu au avut posibilitatea să se vaccineze - de exemplu din motive de sănătate -, vaccinul nefiind recomandat celor cu boli autoimune sau alergii.

Potrivit statisticilor, 8% din populaţia Germaniei a fost vaccinată deja cu două doze, iar peste 28% au fost imunizaţi cu o doză. Campania de vaccinare a Germaniei este extrem de viguroasă în ultimele săptămâni, după un start mai lent, marcat şi de insuficiente doze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură