Germania trimite soldaţi în zona Baltică ca parte a forţei militare anti-Rusia

Germania va trimite sute de soldaţi în regiunea Baltică, în apropierea graniţei ruse, ca parte a forţelor militare organizate de NATO.
Soldaţi germani.
Soldaţi germani. (Captură Foto)

Contingentul militar de 500 de soldaţi, inclusiv 450 de soldaţi ai forţelor armate germane, restul venind din Belgia şi Olanda, a fost pregătit joi în oraşul bavarez Oberviechtach pentru a fi trimis în Lituania, conform rapoarte media europene.

“În ultimele câteva luni am participat la pregătiri extinse”, a declarat Christoph Huber, comandant al aşa-numitei forţe germane Panzergrenadiere.

Conform rapoartelor, soldaţii din Batalionul 122 al infanteriei mecanizate germane, împreună cu 26 de tancuri Leopard-2 şi 170 de vehicule blindate, vor fi staţionaţi în Lituania la aproape 100 km distanţă de enclava rusească Kaliningrad în următoarele săptămâni.

Soldaţii fac parte din forţele militare ale NATO ce urmăresc să descurajeze şi să intimideze Rusia. Această forţă va desfăşura batalioane de luptă în cele trei state baltice - Estonia, Letonia şi Lituania -, precum şi în Polonia.

Până la 600 de soldaţi din statele membre ale alianţei NATO vor fi staţionaţi în apropiere de Kaliningrad până la sfârşitul lunii februarie.

Noua desfăşurare de trupe are loc în condiţiile în care principalul partid de opoziţie din Germania a criticat eforturile agresive ale NATO şi amplificarea tensiunilor cu Rusia.

Totuşi, mişcările militare ale alianţei NATO în zona Baltică sunt considerate binevenite de membrii partidului german de guvernământ, precum şi de Partidul Verzilor în Parlamentul german (Bundestagul).

Între timp, oficiali militari de top ai NATO au anticipat că Moscova va răspunde desfăşurării de trupe, indicând rapoartele recente că Rusia a desfăşurat rachete nucleare mobile Iskander în Kaliningrad, care sunt capabile să lovească ţinte până în Berlin.

La începutul acestei luni, SUA a desfăşurat aproximativ 4.500 de soldaţi şi peste 2.800 de piese de echipament militar în Polonia pentru a participa la exerciţii militare ale NATO, al căror obiectiv, susţine Washingtonul, este acela de a respinge agresiunea rusească.

Moscova a criticat cea mai mare desfăşurare de trupe americane în Europa de la sfârşitul Războiului Rece, susţinând că mişcarea reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională a Rusiei.

“Percep [mişcarea] ca o ameninţare. Aceste acţiuni ne ameninţă interesele, securitatea, în special când vine vorba de o terţă parte ce îşi extinde prezenţa militară în apropierea graniţelor noastre. [SUA] nici măcar nu este un stat european”, a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, la acea vreme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe