Gheorghe Hagi, decizie fără precedent în fotbalul românesc

"Am luat decizia ca din momentul de faţă să nu mai dăm niciun jucător în România, să dăm numai afară. În România dacă îl dăm, îl dăm liber, îl lăsăm să plece că nu suntem mulţumiţi de el" - Gheorghe Hagi.
Antrenorul român Gheorghe Hagi.
Antrenorul român Gheorghe Hagi. (Viitorul FC/facebook)

Fostul decar al 'Generaţiei de Aur', Gheorghe Hagi, care patronează şi antrenează gruparea constănţeană FC Viitorul a declarat la finalul partidei din etapa a noua a Ligii I contra formaţiei Gaz Metan Mediaş, pe care echipa sa a învins-o cu scorul memorabil de 4-1 (1-0), că începând din acest moment nu va mai vinde nici un jucător în România. Doar cei care nu se ridică la standard vor ajunge la echipele din primul eşalon fotbalistic de la noi ţară.

"O să ridicăm şi noi puţin standardul, pentru că am văzut că competiţia e mare. Nu o să mai dăm jucători în România, la nicio echipă. O să încercăm să fim noi competitivi, să ne luptăm cu ei. Am văzut că fiecare vrea jucători de la Viitorul. Doar îi cheamă şi dau oferte, dar după aceea uită de ele, adică vor să îi ia gratis sau cu bani puţini. Am luat decizia ca din momentul de faţă să nu mai dăm niciun jucător în România, să dăm numai afară. În România dacă îl dăm, îl dăm liber, îl lăsăm să plece că nu suntem mulţumiţi de el", a declarat fostul internaţional potrivit celor de la Telekomsport.

"Acum jucătorii au încredere în ei, au văzut că pot juca un fotbal foarte bun şi că marchezi patru goluri şi având atâtea ocazii, clar că suntem şi noi buni. Suntem foarte fericiţi, având un portar care a făcut un meci fantastic, dar pe lângă el şi ceilalţi jucători au jucat bine. Cred că am construit mai mult decât ei, am avut o construcţie şi o circulaţie a mingei mai bună. Am trei jucători lipsă, nimeni nu vorbeşte că mai vreo trei care sunt lipsă. Devenim o echipă bună, omogenă, cu un lot bun şi cu siguranţă prin aceste evoluţii băieţii şi echipa îmi pun presiune mie. O să crească pretenţiile lor şi o să îmi pună automat presiune mie", a continuat Regele.

FC Viitorul ocupă în acest moment poziţia a doua în clasamentul Ligii I cu 18 puncte, şi mai mult ca sigur obiectivul principal a puştilor lui Hagi de acum încolo va fi să o detroneze pe CFR Cluj din postura de lider.