Ghislaine Maxwell, amanta pedofilului Jeffrey Epstein, găsită vinovată de acuzaţiile de trafic sexual cu minori

Pedofilul traficant miliardar Jeffrey Epstein împreună cu Ghislaine Maxwell
Pedofilul traficant miliardar Jeffrey Epstein împreună cu Ghislaine Maxwell (Joe Schildhorn/Patrick McMullan via Getty Images)

După cinci zile de deliberări, pe 29 decembrie, un juriu a găsit-o pe Ghislaine Maxwell - amanta pedofilului Jeffrey Epstein - vinovată pentru cinci din cele şase acuzaţii privitoare la trafic sexual aduse împotriva ei în instanţa federală.

Maxwell a fost găsită vinovată în cadrul următoarelor acuzaţii:

1. Conspiraţie pentru a atrage minorii să călătorească pentru a se implica în acte sexuale ilegale.
2. Conspiraţie pentru a transporta minori cu intenţia de a-i angaja în activităţi sexuale criminale.
3. Transportarea de minori cu intenţia de a-i angaja în activităţi sexuale ilegale.
4. Conspiraţie pentru comiterea de trafic sexual cu minori.
5. Trafic sexual de minori.

Juriul a găsit-o nevinovată de ademenirea unui minor pentru călătorii care să implice acte sexuale ilegale.

Maggy Krell, avocată pentru drepturile omului, fost procuror în Biroul Procurorului General din California şi autoare a viitoarei cărţi despre traficul sexual „Taking Down Backpage”, anticipase un verdict rapid.

„Din experienţa mea, juraţii de vacanţă tind să fie decişi”, a declarat ea pentru The Epoch Times. „Şi nu cred că acest caz a fost prea complicat.

Citiți și Gărzile lui Epstein recunosc faptul că au "falsificat înregistrări" şi au negociat pentru a evita închisoarea

Krell a afirmat că, deşi cazul Maxwell implică oameni celebri, înstăriţi şi avioane private, „În multe feluri, este un caz foarte simplu de trafic sexual care se desfăşoară în toată ţara, deoarece tehnicile sunt clasice, de manual”, a precizat ea.

În ceea ce priveşte condamnarea, „unele dintre aceste acuzaţii au condamnări minime obligatorii de 10 ani”, a adăugat Maggy Krell.

Citiți și Jeffrey Epstein, scandalul merge înainte: Agentul francez de modeling Jean-Luc Brunel a fost arestat

Sentinţa va fi dată în 2022.

Miliardarul american Jeffrey Epstein a fost arestat în 6 iulie 2019 şi închis, fiind acuzat la rândul său de organizarea de orgii unde erau traficate minore în scopuri sexuale. La petrecerile respective, organizate pe insula sa din arhipelagul Virgin Islands participau VIP-uri din lumea politică, financiară şi "elitei" de talie internaţională, inclusiv nume sonore precum Bill Clinton şi prinţul Andrew al Marii Britanii.

Epstein a fost găsit mort în celula sa aflată în sectorul de înaltă securitate al unei închisori din Manhattan, pe data de 10 august 2019. Deşi motivul decesului a fost stabilit oficial prin spânzurare, numeroşi analişti, inclusiv medici legişti americani de renume au subliniat că numeroase detalii legate de circumstanţele morţii, dar şi indicii ale presupusului său cadavru, indică un alt motiv al decesului.

Citiți și Bill Clinton neagă că ar fi vizitat insula orgiilor a lui Jeffrey Epstein

Deşi Ghislaine Maxwell a fost găsită vinovată, niciunul dintre clienţii reţelei de minore construite împreună cu Epstein nu a fost deferit justiţiei.

În urma verdictului, Ghislaine Maxwell, fiica fostului magnat al presei britanice şi agent Mossad Robert Maxwell - şi una dintre cele mai apropiate persoane ale lui Jeffrey Epstein - poate primi o condamnare de până la 65 de ani, acest amănunt generând speculaţii legate de eventualitatea colaborării sale cu anchetatorii în vederea punerii sub acuzare a unora dintre cei care au beneficiat de reţelele de trafic sexual ale lui Epstein.

Citiți și Fiul şi soţul judecătoarei care judecă dosarul finanţelor lui Epstein, împuşcaţi într-un atentat

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe