Ghislaine Maxwell este transferată la o închisoare din New York

Pedofilul traficant miliardar Jeffrey Epstein împreună cu Ghislaine Maxwell
Pedofilul traficant miliardar Jeffrey Epstein împreună cu Ghislaine Maxwell (Joe Schildhorn/Patrick McMullan via Getty Images)

Ghislaine Maxwell, fosta iubită şi confidentă a finanţatorului pedofil Jeffrey Epstein, a fost transferată într-o închisoare din New York în urma arestării sale săptămâna trecută, potrivit oficialilor penitenciarelor federale.

Biroul Federal al Penitenciarelor a declarat pentru Fox News că Maxwell, acuzată de racolare de minore pentru reţeaua lui Epstein, este în custodie la MDC Brooklyn.

Maxwell, o personalitate al cărui tată era magnatul mass media şi agentul Mossad Robert Maxwell, a fost acuzată în legătură cu o presupusă operaţiune de trafic de sex a fetelor minore în care era implicat Jeffrey Epstein, despre care oficialii susţin că a murit - prin spânzurare - într-o închisoare din Manhattan, în august 2019.

Biroul Federal al Penitenciarelor nu a răspuns niciunei cereri de comentarii.

Ghislaine Maxwell, care se ascunde de aproximativ 1 an de justiţie, a fost arestată săptămâna trecută într-o casă de 1 milion USD în New Hampshire, pe care ar fi cumpărat-o.

Se presupune că între 1994 şi 1997, Maxwell „a asistat, a facilitat şi a participat la abuzurile comise de Jeffrey Epstein asupra fetelor minore, ajutându-l, printre altele, pe acesta să recruteze, să atragă şi, în cele din urmă, sa abuzeze victime ... sub vârsta de 18 ani”, a declarat Departamentul de Justiţie.

„Victimele minore au fost supuse abuzului sexual”, la reşedinţele lui Epstein din New York, Florida şi New Mexico, precum şi la reşedinţa lui Maxwell din Londra, au declarat oficialii.

De asemenea, Ghislaine Maxwell este acuzată că a făcut declaraţii false sub jurământ în timpul unei proceduri civile, conform procurorilor federali.

În trecut Maxwell a negat acuzaţiile împotriva sa.

Între timp, procurorii americani sunt de părere că „existăun mare risc de a fugi”, deoarece este bogată, are conexiuni internaţionale şi nu are niciun motiv să rămână în interiorul Statelor Unite pentru a asista la urmărirea penală.

Procesul pentru stabilirea cauţiunii va avea loc pe 10 iulie.

Epstein, extrem de influent şi cu conexiuni în lumea marii finanţe şi a VIP-urilor de talie internaţională, a fost arestat în iulie 2019 pentru trafic de sex şi a fost acuzat că ar fi creat o reţea de victime minore - unele de 14 ani - pentru exploatare sexuală de către prietenii şi asociaţii săi - inclusiv pe insula sa din Virgin Islands, unde se efectuau orgii.

Epstein a fost găsit mort în august 2019 într-o celulă dintr-un sector de maximă siguranţă în penitenciarul Correctional Center din Manhattan. Un legist din New York a decis ca Epstein s-a omorât singur prin spânzurare, deşi moartea sa a devenit obiectul multor cercetări şi speculaţii.

Epstein fusese lăsat singur în celulă cu puţin timp înaintea decesului său prezumtiv, în ciuda faptului că era considerat un arestat cu risc mare de sinucidere.

Printr-o coincidenţă, în noaptea în care a survenit decesul lui Epstein, reţeaua de camere de luat vederi din secţiunea unde era închis pedofilul nu a funcţionat, iar personalul de pază a eşuat să urmeze procedurile care cereau supravegherea personală strictă a celulelor.