Giorgiana Hosu nu pleacă din justiţie: Şi-a reluat funcţia de procuror la Parchetul General

Giorgiana Hosu
Giorgiana Hosu (realitatea.net)

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat undă verde cererii Giorgianei Hosu de a-şi relua activitatea de procuror în cadrul Parchetului General - Serviciul de îndrumare şi control, după demisia sa din fruntea Parchetului Anti-Mafia.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât continuarea activităţii doamnei procuror Hosu Elena – Giorgiana în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 26.09.2020, ca urmare a eliberării din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, prin demisie, începând cu data de 25.09.2020", se precizează în decizia CSM.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a semnat recent decretul privind eliberarea din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a Giorgianei Hosu, care şi-a anunţat demisia după ce soţul său a fost condamnat penal într-un dosar DNA.

Mai exact, Dan Hosu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de judecătorii Tribunalului Bucureşti. Decizia instanţei nu este definitivă.

În dosarul instrumentat de DNA, Dan Hosu fusese trimis în judecată pentru trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi dare de mită, însă a fost condamnat doar pentru ultimele două dintre capetele de acuzare. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne