Giuliani: Cazul Epstein „va implica o mulţime de persoane”

Rudolf Giuliani
Rudolf Giuliani (Getty Images)

Rudy Giuliani, fostul avocat personal al preşedintelui american Donald Trump, a declarat luni că, de fapt, cazul pedofilului Jeffrey Epstein „va implica, în mod evident, o mulţime de persoane”, adăugând că „nu pot să vă spun pe cine, însă nu se va încheia doar cu Jeffrey Epstein”, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Discutând cu Hill.TV, Giuliani a precizat că investigatorii se vor concentra fără îndoială pe cercul de apropiaţi ai lui Epstein şi pe răspunsul la întrebarea dacă persoanele din acest cerc au ştiut sau au participat la crimele sexuale comise de Epstein.

„Dacă îţi petreci atât de mult timp cu el şi el a fost atât de implicat cu aceste fete minore – cine l-a văzut cu ele şi cine a văzut ce făcea şi ce anume v-a spus şi cum de aţi putut să nu vedeţi ce se întâmplă”, a susţinut Giuliani. „Poate unii erau nevinovaţi – poate unii nu erau, dar cred că [autorităţile] îi vor investiga pe toţi”.

În timp ce implicarea lui Epstein cu clanul Clinton şi alţi liberali celebri este binecunoscută – fiind un sponsor al familiei Clinton, Epstein s-a lăudat la un moment dat în privinţa co-înfiinţării Clinton Global Initiative – mulţi au pus sub semnul întrebării chiar eventuala implicare a preşedintelui Trump cu pedofilul condamnat.

Totuşi, Giuliani a sugerat în interviul de luni că preşedintele Trump este cel mai probabil nevinovat de vreo implicare.

Epstein, 66 de ani, a fost arestat în 6 iulie sub acuzaţia de trafic sexual cu minore în New York şi Florida în perioada 2002-2005, a declarat publicaţia The Daily Beast.

Noile acuzaţii susţin că Epstein „a exploatat zeci de minore în cadrul unei scheme deja familiare: le-a plătit în numerar pentru ‘masaje’ şi apoi le-a molestat sau abuzat sexual în vila sa din Upper East Side sau în reşedinţa din Palm Beach”. Se pare că, angajaţi şi asociaţi ai lui Epstein recrutau fete minore pentru acesta, iar unele dintre victime chiar au devenit la rândul lor recrutori. Fetiţele aveau vârste de până la 14 ani şi poliţia a declarat că Epstein ştia că erau minore.

Fostul preşedinte american Bill Clinton a fost pe insulă la un moment dat, potrivit Virginiei Roberts, una dintre femeile care l-au acuzat pe Epstein că a molestat-o pe când era minoră. Ea a afirmat că nu l-a văzut pe Clinton făcând sex cu nimeni, spre deosebire de prinţul Andrew.

În 2017, site-ul Zero Hedge a scris despre fostul agent al serviciilor secrete Dan Bongino care a ameninţat că va dezvălui noi detalii despre cele 26 de călătorii documentate ale fostului preşedinte american Bill Clinton la bordul avionului privat al pedofilului Epstein, avion poreclit “Lolita Express”.

De asemenea, susţine Zero Hedge, potrivit unor surse, Bill Clinton a făcut mai multe călătorii cu “Lolita Express” împreună cu o actriţă de filme porno, al cărei nume ar fi apărut în agenda telefonică a lui Epstein în grupul “masaje”, potrivit jurnalelor de bord obţinute de Gawker. Informaţiile arată de asemenea că Bill Clinton s-a aflat în peste 12 zboruri cu o femeie despre care procurorii federali consideră că a procurat minore în scop sexual pentru Epstein şi prietenii săi şi care a acţionat ca „potenţial co-conspirator” la crimele acestuia.

Potrivit Fox News, Epstein ar fi avut o echipă de traficanţi care îi obţineau minore cu vârste de până la 12 ani pentru a-şi mulţumi prietenii care îi vizitau aşa-zisa „Insulă a Orgiilor”.

Epstein a pledat vinovat în 2008 pentru un singur cap de acuzare, solicitare de sex cu o minoră, şi a petrecut 13 luni în spatele gratiilor, fiind forţat să se înregistreze ca agresor sexual de gradul 3 (care este considerat cel mai mare grad de risc pentru comiterea de noi abuzuri sexuale). Într-o serie de articole publicate de Miami Herald anul trecut, a fost detaliat modul în care procurorii au lucrat cu avocaţii apărării pentru a se asigura că Epstein primeşte o pedeapsă atât de uşoară. Articolele au arătat rolul jucat de Alex Acosta, care a devenit secretar al muncii în administraţia preşedintelui Donald Trump, în obţinerea acelei condamnări uşoare. Acosta era procuror districtual al Floridei în momentul pronunţării sentinţei lui Epstein. Acosta şi-a anunţat recent demisia din funcţia de secretar al muncii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe