Google ar putea fi amendată în UE ca urmare a practicilor anti-competitive ale Android

După ce companiei Apple i s-a ordonat să plătească taxe restante în UE, Google are de înfruntat la rândul său o problemă pe piaţa europeană, fiind somat să renunţe la practicile sale anti-competiţie ce implică sistemul de operare Android. Gigantul american ar putea fi chiar amendat.
(Captură Foto)

Agenţiile de reglementare antitrust ale Uniunii Europene au avertizat Google în legătură cu practicile care implică sistemul său Android de operare pe telefoanele mobile, a declarat Reuters în weekend, citând un document al UE de 150 de pagini trimis reclamanţilor săptămâna trecută.

În “declaraţia lor privind obiecţiile”, trimisă companiei Google în luna aprilie, agenţiile de reglementare ale blocului european aparent au acuzat gigantul american că a plătit mai mulţi producători de telefoane mobile să preinstaleze aplicaţia celor de la Google exclusiv pe dispozitivele lor. Agenţiile de reglementare, care au susţinut de asemenea că Google nu poate pedepsi sau ameninţa producătorii de smartphone pentru refuzul de a preinstala aplicaţiile sale, plănuieşte de asemenea să ordone companiei americane să pună capăt acestor practici.

Conform documentului văzut de Reuters, practicile anti-competiţie, care au început în 2011, încă sunt folosite şi compania americană ar putea primi chiar şi o amendă mare.

Nu este prima dată când Google este prinsă încălcând legile antitrust în Uniunea Europeană. În luna aprilie, comisarul UE pentru competiţie Margrethe Vestager a acuzat gigantul hi-tech american că abuzează de poziţia sa dominantă pe piaţă prin forţarea producătorilor de telefoane mobile să instaleze aplicaţiile sale în schimbul accesului la Google Play Store. Apoi, în luna iulie, Comisia Europeană a formulat o acuzaţie antitrust împotriva companiei pentru utilizarea serviciul său Adsense pentru a restricţiona unele website-uri să afişeze anunţuri (ads-uri) ale rivalilor Google.

Alphanet – companie mama a Google – a primit iniţial 10 săptămâni pentru a răspunde acuzaţiilor formulate împotriva sa în luna iulie, dar termenul limită a fost extins până în 13 octombrie, conform unui raport publicat de Agence France-Presse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe