Gorghiu, despre relaţia lui Cioloş cu PNL: Nu există nicio fractură. M-ar bucura să spună că ne apreciază

Deşi pentru liberali ar fi fost mai bine dacă Dacian Cioloş "s-ar fi pus în fruntea trupelor de partid", PNL respectă însă faptul că premierul a înţeles să-şi ducă mandatul până la capăt fără să se implice politic, aşa cum le-a promis românilor.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În pofida delimitării lui Cioloş de campania electorală a liberalilor, "nu există niciun fel de fractură între Partidul Naţional Liberal şi Dacian Cioloş", a declarat Alina Gorghiu într-un interviu acordat Hotnews.

În opinia liderului PNL, nu numai că nu se poate vorbi de o fractură în relaţia Cioloş- liberali, ci dimpotrivă:

"Există un parteneriat pe care îl susţinem, îl arătăm publicului, în mod transparent şi îl vom duce până la capăt. Şi veţi vedea că acest parteneriat va reuşi să ducă România înainte nu patru ani de zile, ci opt ani de zile", a declarat Gorghiu.

Pe de altă parte, deşi susţine că liberalii îl respectă pe premier tocmai pentru că a decis să-şi respecte promisiunea făcută românilor de a nu se angaja în politică, Gorghiu admite că ar dori ca premierul Cioloş să spună că PNL a început un proces care îl face "să-l aprecieze şi domnia sa."

"M-aş bucura, însă, să văd din partea primului ministru, la un moment dat, o declaraţie, în care să spună publicului din România faptul că a acceptat candidatura sa de premier din partea Partidului Naţional Liberal pentru că acest partid a fost cel care l-a susţinut un an de zile necondiţionat în exerciţiul guvernamental - de altfel, singurul partid care l-a susţinut, că PSD-ul cu domnul Dâncu l-au sabotat. Unii din interior, alţii din Parlament. Şi aş mai vrea să mai spună că acest partid, mi-aş dori să aud că spune răspicat că acest partid a început un proces care îl face un partid - haideţi să nu spun dur - frecventabil, dar un partid pe care să-l aprecieze şi domnia sa.

Dacă n-ar fi existat această apreciere a lui Dacian Cioloş faţă de Partidul Naţional Liberal, n-ar fi acceptat candidatura de prim-ministru, bănuiesc ca sunteţi convinşi şi dumneavoastră, ştim şi noi acest lucru. Însă sunt multe lucruri pe care noi le mai avem de făcut. A guverna onest şi a avea o majoritate parlamentară care nu va încerca să-şi promoveze iarăşi în funcţie tot felul de oameni care sunt obişnuiţi cu promovatul în funcţii doar pentru că sunt membri din conducerea unui partid - cred că sunt condiţii pe care le va cere primul ministru şi pe care, desigur, le vom impune şi noi la nivelul conducerii. Deci mai sunt câţiva paşi, mai sunt câteva etape pe care va trebui să le ardem împreună cu Dacian Cioloş, în procesul ăsta de schimbare la faţă", a declarat Gorghiu.

Articolul integral poate fi citit aici