Goţiu: DNA-ul Pădurilor la un pas de reuşită. Mafiile au acum de ce să se teamă

Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Epoch Times România)

Senatorul USR Mihai Goţiu a afirmat, marţi, că, în ciuda opoziţiei Guvernului şi a liberalilor, proiectul de lege privind înfiinţarea aşa-zisului “DNA al Pădurilor” a primit raport favorabil în Comisia pentru Mediu. În plus, Goţiu a susţinut că, deşi legea încă nu a trecut de ultimele piedici, mafiile Pădurilor, Apelor şi Deşeurilor au motive să se teamă.

“ULTIMĂ ORĂ: VESTE URIAŞĂ pentru DNA-ul Pădurilor. Cu toată opoziţia Guvernului şi a PNL, legea a primit raport favorabil în Comisia pentru Mediu! Ce paşi mai are de parcurs legea. Urmează 24 de ore decisive! Cu puţin timp în urmă, s-a încheiat Comisia de Mediu din Senat. După două ore şi jumătate de dezbateri, legea de înfiinţare a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DIIM sau ‘DNA-ul Pădurilor’, cum mai e cunoscută), pe care am iniţiat-o împreună cu colegii din USR, a primit raport favorabil, cu 6 voturi ‘pentru’ şi un vot ‘împotrivă’. Voturi ‘pentru’: eu (Mihai Goţiu :) ) şi Allen Coliban (ambii USR), Ilie Niţă, Eugen Dogariu şi Ion Ganea (PSD) şi Severica Covaciu (PMP). Singurul vot împotrivă a venit de la Iustin Talpoş (PNL)”, a precizat Goţiu, pe pagina sa de Facebook.

Miercuri, a adăugat senatorul USR, legea privind DNA-ul Pădurilor va fi discutată şi în Comisia Juridică, care este co-raportoare, după care va urma votul în plenul reunit al Senatului.

“Săptămâna trecută, avizele din comisiile de specialitate au fost împărţite, trei avize favorabile (la Agricultură, Apărare şi Muncă ) şi trei negative (Ape şi Păduri, Buget şi Administraţie). La votul din plen, va fi supus, însă raportul comun al Comisiilor pentru Mediu, respectiv Juridică. Pe 13 mai, legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor, iar cameră decizională e Senatul”, a explicat senatorul.

În plus, Goţiu a subliniat că, deşi proiectul de lege încă nu a trecut şi ultimele hopuri, mafiile Pădurilor, Apelor şi Deşeurilor din România au de ce să se teamă.

“Mâine, structura specializată pentru combaterea infracţiunilor de mediu poate deveni realitate! Iar aceasta este doar una dintre legile din pachetul iniţiat de USR pentru stoparea tăierilor ilegale de păduri, a băgării râurilor de munte pe ţeavă, a combaterii poluării şi a afacerilor cu deşeuri toxice, care se află în dezbateri în Parlament ori în lucru! Când am intrat în această luptă, puţini ne-au dat şanse că vom reuşi. Suntem la un pas, iar presiunea civică, din ce în ce mai puternică în ultimele luni, ne-a ajutat enorm. Împreună, putem construi un viitor mai sănătos pentru România!”, a conchis senatorul USR.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, într-un editorial publicat pe site-ul Digi24, Goţiu a acuzat Guvernul Orban că se opune înfiinţării “DNA-ului Pădurilor” din cauză că doreşte să menţină controlul tăierilor ilegale de păduri “în pixul ministrului”, adăugând că o instituţie specializată, mai ales independentă, de cercetare penală în domeniu ar reprezenta un impediment acum când “au ajuns şi ei [liberalii – n.r.] la împărţitul bucatelor”. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne