Goţiu: Singurul risc în cazul Roşia Montană este premierul Mihai Tudose

Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Mihut Savu / Epoch Times)

Singurul risc în cazul Roşia Montană este premierul Mihai Tudose şi eventuala retragere abuzivă a dosarului depus la UNESCO, a avertizat vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu.

Potrivit senatorului USR, vizita experţilor raportori UNESCO la Roşia Montană a arătat că:

1. În cazul Roşia Montană, autorităţile statului român dau dovadă, în continuare, de inconştienţă, iresponsabilitate, lipsă de viziune şi trădare a intereselor cetăţenilor. Tentativa de a bloca accesul experţilor internaţionali la istoria şi cultura României nu lasă loc de interpretări în acest sens;

2. Forţa cetăţenilor s-a simţit din nou: în urma presiunii civice, pe care am susţinut-o şi din Parlament, guvernanţii au fost obligaţi să facă un pas în spate. Cât timp rămânem uniţi, asemenea victorii se vor repeta. FELICITĂRI!

Parlamentarul a susţinut o declaraţie politică, săptămâna trecută, în Senat, pe această temă.

Vă asigur că evaluatorii UNESCO au înţeles cât se poate de bine ce s-a întâmplat. Mai mult, chiar dacă au reuşit să viziteze doar o parte din galeriile pe care şi-au dorit iniţial să le viziteze au fost impresionaţi. Raportul care va decide includerea Roşiei Montane în UNESCO, şi care, într-o mare măsură, va decide şi viitorul localităţii, va fi prezentat vara viitoare. După informaţiile primite la finalul vizitei, îndrăznesc să fiu optimist în această privinţă, singurul risc fiind d-nul premier Mihai Tudose şi eventuala retragere abuzivă a dosarului depus la UNESCO.

Precum în toamna anului 2013, am simţit, din nou, forţa civică, implicarea celor revoltaţi de deciziile absurde ale guvernanţilor care încercau să restricţioneze accesul experţilor UNESCO la istoria şi cultura României. Precum în toamna anului 2013, în ultimul moment, în urma presiunii civice, decidenţii politici de la nivel local şi naţional au făcut un pas în spate.

Adresându-mă acum expres guvernanţilor şi majorităţii parlamentare care susţine Guvernul, pot doar să vă felicit pentru că aţi reuşit să-i enervaţi, cu repetiţie, pe toţi aceşti oameni. În asaltul susţinut pe care îl conduceţi nu doar asupra Roşiei Montane, ci şi asupra Justiţiei îmi permit să vă felicit şi pentru decizia de desemnare în fruntea Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei pe ex-ministrul supranumit ”Altă întrebare”, d-nul Florin Iordache. E o alegere perfectă pentru mobilizarea civică. E exact omul potrivit, la locul potrivit, pentru a oferi credibilitatea de care avea nevoie această comisie! Vă mulţumesc şi vă felicit! Ţineţi-o tot aşa!", a declarat Goţiu în plen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne