Goţiu: Tupeul hoţilor de lemne e absolut fantastic. Lasă că vine DNA-ul Pădurilor! Atunci să vedeţi “distracţie”!

Mihai Goţiu
Mihai Goţiu (Facebook)

Senatorul USR Mihai Goţiu a transmis un mesaj tăios tuturor celor implicaţi în „mafia lemnului”, avertizându-i că nu vor putea să îşi muşamalizeze infracţiunile, în special după ce intră în funcţiune aşa zisul DNA al Pădurilor. „Să vedeţi atunci distracţie!”

Acuzând mafia lemnului că are un „tupeu incredibil”, senatorul a detaliat cazul unei firme din judeţul Argeş care, joi şi vineri, a refuzat, pur şi simplu, controlul Jandarmeriei, şi al unei firme din judeţul Mureş, care a fost prinsă cu transport multiplu, în condiţiile în care „furturile masive” din zonă se află în control extins de aproape o lună.

„Tupeul mafioţilor e absolut fantastic. În ambele cazuri (pe Valea Vâlsanului, în Argeş, respectiv în Munţii Gurghiului, în Mureş), am fost pe teren, am prezentat amploarea furturilor şi, la solicitarea mea, Gărzile Forestiere au declanşat controale care se află în derulare! E drept, la Mureş, controlul a fost suspendat pentru două săptămâni, din cauza unui caz de COVID şi, probabil, cei de la firma în discuţie şi-or fi închipuit că ăsta e momentul să scoată din pădure lemnul tăiat ilegal. Poate nu e deloc întâmplător că transportul ilegal a fost depistat de un control al Poliţiei de la nivel central, nu al celei locale!

Cel puţin la fel de mare e şi tupeul reprezentantului firmei SC Sebastian Industries SRL, care şi ieri, şi astăzi, a refuzat controlul Jandarmeriei la depozitul temporar de pe raza localităţii Brădetu (jud. Argeş). Din informaţiile pe care le-am primit, reprezentantul societăţii, Sebastian Nicolae-Popescu, ar fi fiul lui Flavius Popescu, reprezentantul Geoval Silva Mar, unul dintre cei care m-au urmărit luna trecută, când am investigat tăierile ilegale de păduri de pe Valea Vâlsanului!

Firma a preferat să-şi asume amenzile de 2.000, respectiv 5.000 de lei (pentru refuzul controlului Jandarmeriei), decât să lase să se efectueze controlul în depozit! Cel mai probabil, reprezentantul firmei se baza că de la Garda Forestieră Ploieşti controlul va ajunge doar la începutul săptămânii viitoare şi, până atunci, va reuşi să mai şteargă din urme şi să pună ”ordine” în acte. Ei, uite că nu i-a ieşit nici lui: l-am sunat pe şeful Gărzii Forestiere Ploieşti şi m-am asigurat că va începe azi controlul. Iar pentru refuzul controlului Jandarmeriei, mă aştept ca cei de la Gărzile Forestiere (de la Timişoara mai exact, firma fiind înregistrată la Deva) să-i ridice acordul de distribuire şi utilizare a formularelor documentelor cu regim special”, a afirmat Goţiu.

Totodată, senatorul îi avertizează pe cei pe care îi numeşte mafioţi să nu se amăgească cu faptul că vor mai reuşi să îşi muşamalizeze “mizeriile” ca până acum.

„Vă înşelaţi! Iar mesajul e valabil şi pentru cei din politică, poliţie şi alte instituţii publice pe care vă bazaţi. Vine şi DNA-ul Pădurilor şi să vedeţi atunci ‘distracţie’!”, a conchis Mihai Goţiu.