Greceanîi vrea să interzică accesul cetăţenilor în sala de conferinţe a Parlamentului. Popşoi: Este cinic şi ruşinos

Parlamentul nu aparţine doamnei Greceanîi şi nici lui Dodon, ci este al cetăţenilor R. Moldova care au dreptul moral şi legal să vină în sediul instituţiei să-şi spună păsul şi să-şi caute dreptatea, afirmă Mihai Popşoi.
Parlamentul R. Moldova
Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

La propunerea preşedintei Zinaida Greceanîi, Biroul permanent al Legislativului de la Chişinău intenţionează să interzică organizarea în sediul instituţiei a conferinţelor de presă în care, alături de deputaţi ar participa şi cetăţeni de rând.

În context, deputatul PAS Mihai Popşoi a declarat că noile prevederi ale Regulamentului Parlamentului vor îngrădi drepturile opoziţiei, dar mai cu seamă drepturile cetăţenilor, care trebuie să se simtă ca la ei acasă în această instituţie.

„La fraţii noştri de peste Prut se numeşte Casa Poporului, oricare Parlament este Casa Poporului, iar dacă îi îngrădeşti cetăţeanului dreptul de a veni şi a-şi spune păsul, este cinic şi ruşinos”, a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de presă precizând că din impozitele cetăţenilor se plătesc salariile deputaţilor, întreţinerea clădirii Parlamentului respectiv ei au dreptul moral şi legal, „să vină aici de fiecare dată să-şi caute dreptatea...”.

Popşoi susţine că socialiştii sunt cei care nu au nevoie de aceasta platformă, deoarece au zeci de televiziuni – „un ditamai holding mediatic mai ceva decât pe timpul lui Plahotniuc”.

În concluzie, deputatul a ţinut să reamintească că „Parlamentul nu aparţine doamnei Greceanîi şi nici lui Dodon”, ci este al cetăţenilor R. Moldova. „A fost unul care a crezut că Parlamentul şi toată ţara este a lui şi a fost nevoit să fugă cu coada între picioare. Acum, alţii cred la fel, dar trebuie să le reamintesc şi lor că poporul dacă este insultat şi i se încalcă drepturile, poate bate şi cu băţul, spre deosebire de Dumnezeu.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe