Grecia: Amendă lunară de 100 de euro pentru cei nevaccinaţi cu vârsta de peste 60 de ani

(Getty Images)

Persoanele nevaccinate cu vârsta de peste 60 de ani vor fi amendate începând din 16 ianuarie cu suma de 100 de euro pe lună, a anunţat joi guvernul elen, reamintind că vaccinul împotriva COVID-19 este obligatoriu pentru această grupă de vârstă, relatează AFP.

Decizia a fost impusă pentru că statisticile arată că „nouă din zece decese cauzate de coronavirus afectează această grupă de vârstă”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

„Din 16 ianuarie, se vor aplica sancţiunile prevăzute de lege şi se va aplica o amendă administrativă lunară de 100 de euro atât timp cât aceste persoane nu sunt vaccinate”, a menţionat acesta.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat, la sfârşitul lunii noiembrie, că vaccinul va fi obligatoriu pentru cei de peste 60 de ani, însă a dat un termen ca persoanele nevaccinate să îşi facă o programare. Acesta expiră pe 16 ianuarie.

67% din populaţia Greciei a fost vaccinată.

Pandemia de COVID-19 a făcut peste 21.600 de morţi în Grecia, iar rata de mortalitate a crescut brusc de la începutul lunii noiembrie.