Greta Thunberg îi recomandă lui Dalai Lama "să se educe"

Greta Thunberg
Greta Thunberg (Stephanie Keith / Getty Images)

Activista suedeză pentru schimbările climatice Greta Thunberg, care a împlinit recent 18 ani, s-a întâlnit online cu liderul tibetan exilat Dalai Lama, care a susţinut puternic cauza ei de conştientizare a problemelor legate de mediu.

Liderul spiritual tibetan, în vârstă de 85 de ani, a lăudat-o pe Thunberg şi a numit-o o „adevărată speranţă”. "Când am auzit-o pe această tânără fată din Suedia, am simţit cu adevărat că există o speranţă reală din partea generaţiei tinere care se gândeşte cu adevărat la acest mediu şi aceste lucruri".

Dalai Lama a mai subliniat că viitorul depinde de generaţia tânără şi că propria generaţie „a creat o mulţime de probleme” care acum trebuie rezolvate.

Thunberg şi-a exprimat recunoştinţa „enormă” faţă de Dalai Lama pentru susţinerea cauzei ecologice şi a eforturilor ei în special.

Dar la sfârşitul întrevederii, Thunberg i-a ţinut lecţii despre importanţa problemelor climatice.

"Dacă aş putea să vă cer un lucru, ar fi să vă educaţi, să încercaţi să învăţaţi cât de mult puteţi. Există o cantitate nelimitată de informaţii, răspândiţi aceste cunoştinţe, transmiteţi aceste lucruri şi celorlalţi", a spus Thunberg.

Dalai Lama, liderul spiritual al sectei budiste "Pălăriile Galbene", exilat după invazia chineză în Tibet, este un susţinător ferm al protecţiei mediului.