Grindeanu nu face ca Ponta. Fără pact de coabitare cu preşedintele

Sorin Grindeanu neagă că va merge pe modelul patentat de Ponta al semnării unui pact de coabitare cu şeful statului.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Grindeanu a anunţat joi că nu există şi nu va exista un pact de coabitare între el şi preşedintele Klaus Iohannis, existenţa unui astfel de document nefiind deloc o garanţie a unei bune colaborări.

"Un “pact de coabitare” e doar o hârtie. Dacă mai era nevoie, ne-a demonstrat-o, cu vârf şi îndesat, experienţa unor perioade în care chiar a existat un astfel de pact, între Guvern şi Preşedinţie. Existenţa lui nu a ferit România de scandaluri permanente, primul de care-mi amintesc e cel referitor la persoana care ar trebui să ne reprezinte la Consiliul European.", scrie, pe Facebook, Grindeanu.

Premierul mai adaugă că între el şi preşedinte nu va exista niciun pact, ceea ce nu înseamnă însă că nu va avea o colaborare corectă cu şeful statului.

"De aceea, nu există şi nu va exista niciun pact de coabitare între mine şi preşedintele Iohannis. Nu avem nevoie de hârtii ca să ştim ce atribuţii constituţionale avem şi ce trebuie să facă instituţiile pe care le reprezentăm.

Asta nu înseamnă că nu voi avea o colaborare corectă cu Administraţia prezidenţială pe temele de interes major pentru România, aşa cum este acum subiectul Europei cu două viteze. Şi este normal să fie aşa. Pentru că dacă noi, aici, acasă, nu avem un punct de vedere comun, ce pretenţii să avem să fim ascultaţi la Bruxelles?!", concluzionează premierul.

Reamintim că între predecesorul PSD al lui Grindeanu - Ponta - şi fostul preşedinte Băsescu, a existat un astfel de pact, negociat, se pare de însuşi Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne