Gripa porcină, a doua problemă a guvernului brazilian după Cupa Mondială

Gripa porcină, a doua problemă a autorităţilor braziliene după Cupa Mondială. (youtube.)
P. P.
17.05.2014

În timp ce autorităţile din Rio de Janeiro se confrunta cu stadioane neterminate, fani înfierbântaţi şi proteste anti-guvernamentale, oraşul brazilian Manaus, unul dintre oraşele gazdă al Cupei Mondiale, a fost lovit de gripa porcină.

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa din numărul al infecţiilor cu virusul H1N1 de la începutul acestui an, conform Fundaţiei pentru Servicii de Sănătate a Braziliei. În plus, alte 15 persoane au fost puse în carantină, aşteptând rezultatele analizelor medicale.

Gripa porcină apasă greu pe autorităţile braziliene mai ales că oraşul Manaus a fost criticat de comunitatea fotbalistică internaţională, încă de când s-a decis ca va găzdui un număr mare de jocuri.

”Toată lumea vrea să evite Manaus, nu este nicio îndoială în această privinţă”, a declarat antrenorul echipei de fotbal a SUA, Jurgen Klinsmann.

Într-adevăr, Manaus va aduce multe provocări atât organizatorilor cât şi echipelor participante. Este localizat la 1.100 de kilometri în interiorul Braziliei, tocmai în inima junglei amazoniene, foarte departe de Rio de Janeiro şi Sao Paulo, oraşele unde vor fi găzduite majoritatea echipelor.

Din cauza faptului că este localizat în cea mai mare junglă de pe planetă, climatul din Manaus este extrem de cald şi umed pe tot parcursul anului, existând o şansă de 70% să plouă zilnic.

”Temperaturile sunt mult mai mari decât în altă parte din ţară, va fi o provocare pentru jucători să treacă prin toate aclimatizările şi pregătirile”, a declarat antrenorul Angliei, Roy Hodgson.

În 2009, când s-a declanşat epidemia internaţională de gripă porcină, Brazilia a fost una din cele mai afectate ţări, numărând 1,632 de decese, o cifră depăşită numai de SUA, care a ajuns la 2.328 de victime, conform Organizaţiei Mondiale pentru Sănătate.

Vaccinarea este cea mai bună modalitate de a te proteja împotriva H1N1, conform departamentului SUA de Sănătate şi Servicii. Brazilia început să acorde vaccinuri gratis încă din 2009, iar în aprilie, când a avut loc primul deces cauzat de H1N1 în Manaus, a fost demarată o campanie de vaccinare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor