Guşă ar putea candida la prezidenţiale cu susţinerea Clubului de Gândire Gold. Roşca Stănescu: O veritabilă bombă politică

Cozmin Guşă
Cozmin Guşă (Realitatea)

Cozmin Guşă va fi propus pentru o candidatură independentă la alegerile prezidenţiale din acest an, decizia aparent fiind luată după discuţii intense care au avut loc recent între membrii Clubului de Gândire “Gold”, care îl susţin pe preşedintele Federaţiei Române de Judo în acest demers, au declarat surse pentru Realitatea Plus.

Potrivit surselor, după o şedinţă maraton de cinci ore în cadrul clubului, s-a ajuns la consensul de a-l susţine pe Guşă în cursa pentru Cotroceni.

“O veritabilă bombă politică, care din, perspectiva Realităţii Plus e bombă de presă. Guşă va candida independent la preşedinţia României. S-a consultat cu câţiva membri al clubului de gândire Gold, la mine acasă. Domnul Guşă ne-a confirmat că se va adresa publicului suveranist din România care nu a aderat la AUR. Nu va concura cu AUR, ci va atrage români care iubesc ţara. Esenţial este că, foarte repede, domnul Guşă va prezenta o declaraţie în care îşi va prezenta ideile şi principiile. Prognoza mea este că va exista o confruntare între suveranistul Guşă şi Mircea Geoană, candidat globalist. Restul candidaţilor sunt nesemnificativi, fie vor fi eliminaţi”, a declarat Sorin Roşca Stănescu la Realitatea Plus.

De asemenea, Stănescu a afirmat că, din punctul său de vedere, secretarul generat adjunct al NATO, Mircea Geoană, “va avea o cale liberă pentru a fi candidat şi va fi susţinut de PSD şi chiar de PNL”.

“Asta dacă cei doi lideri ai partidelor vor renunţa să mai intre în cursă din cauza eroziunii imaginii lor publice. Geoană va fi susţinut de globaliştii din România şi din lume. Guşă nu va intra în conflict cu celelalte formaţiuni suveraniste, va încerca să aspire electoratul care vrea suveranism, dar nu votează cu AUR. Se va adresa şi mediului intelectual, domnul Guşă”, a adăugat el.

Stănescu a mai spus că, din analiza Clubului de Gândire “Gold”, reiese că liderul AUR George Simion şi Cozmin Guşă sunt “complementari”.

“Simion nu are voinţa necesară de a-şi anunţa candidatura. Domnul Guşă are calităţi complementare lui Simion, dar are şi voinţa de a-şi asuma riscul unei candidaturi. Va intra în competiţie cu Mircea Geoană, pe care Guşă îl atacă, ca fiind globalist. Totul este posibil în politică. Aşa cum s-a văzut, în lunga discuţie constructivă de la mine de acasă, membri clubului Gold FM, ziarişti foarte cunoscuţi, oameni cu mare influenţă, s-au declarat dispuşi să îl susţină pe Guşă. Cu condiţia să nu tragă preşul suveraniştilor care s-au coagulat. Nu suferă de frustrări, iar motivul candidaturii este unul singur: vrea ca naţionaliştii pro europeni şi pro NATO, dar care luptă pentru independenţa României în UE, să ajungă la putere”, a mai declarat Stănescu.

Reamintim că Guşă a anunţat în urmă cu câteva zile că nu va mai candida pentru Primăria Generală a Capitalei, cu susţinerea AUR, pe motiv că Simion refuză să-şi asume o candidatură la Cotroceni. Guşă susţinuse că singura condiţie pentru ca el să candideze la PMB este ca Simion să candideze şi el la alegerile prezidenţiale. Potrivit Realitatea TV, Guşă şi Simion au discutat timp de câteva ore, dar în cele din urmă nu au ajuns la o înţelegere privind candidaturile.

“Am discutat aproape 4 ore şi concluzia mea nu este de bine. Concluzie este că George Simion nu doreşte să-şi asume candidatura la preşedinţia României şi, prin urmare, neîndeplinind singura condiţie pe care i-am spus-o, nu pot merge mai departe.(...) Eu aş fi candidat tocmai pentru a-i aduce acele puncte cu care era cotat AUR. Scopul era să avem primul preşedinte suveranist, în cele din urmă. George a dovedit, în cele din urmă, că nu poate să stăpânească partidul.

Nu sunt supărat pe el, i-am şi spus, nu-mi retrag sprijinul în ceea ce-l priveşte pe el, dar am probleme cu alde Lulea, care profită de munca lui. Eu doream să-l ajut să candideze la alegerile prezidenţiale şi mi-am asumat candidatura la Primăria Capitalei ştiind că îmi vor răscoli din nou trecutul, că îmi vor ataca familia, că vor exista unii care dau cu flegme în mine. Eu nu vreau să mă trezesc din nou cu Geoană sau ca alţii precum Geoană preşedinte”, a spus Guşă la televiziunea citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne