Guvernul Dăncilă se pregăteşte să adopte marele proiect de suflet al lui Liviu Dragnea

Considerat de Opoziţie drept cel mai mare tun de la Revoluţie încoace, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, proiect de suflet al preşedintelui PSD Liviu Dragnea, este mai aproape de a deveni realitate, prin adoptarea unei OUG.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), unul dintre proiectele de suflet ale lui Liviu Dragnea, proiect despre care Opoziţia spune că ar putea fi unul dintre cele mai mari tunuri date de la Revoluţie încoace este mai aproape de a deveni realitate. Ministerul Finanţelor a pus în dezbatere publică proiectul unei ordonanţe de urgenţă care va înfiinţa FSDI, după ce CCR a declarat neconstituţională o lege adoptată de Parlament.

Proiectul de OUG reia practic mari bucăţi din legea respinsă de CCR şi respectă indicaţiile Curţii Constituţionale, care a arătat în motivarea deciziei că înfiinţarea unui asemenea fond trebuie realizată de Guvern, relatează G4Media

Potrivit sursei citate, proiectul de OUG pune bazele legale pentru înfiinţarea Fondului şi anunţă emiterea unei hotărâri de guvern care va detalia câteva aspecte esenţiale: care minister/agenţie va fi acţionarul fondului, care vor fi activele şi acţiunile transferate către acest fond.

Potrivit proiectului, fondul ar urma să fie administrat în sistem dual de către un consiliu de supraveghere şi un directorat. Consiliul de Supraveghere va fi format din 9 membri, dintre care un reprezentant din cadrul autorităţii, care va fi acţionarul unic, precum şi un reprezentant al Ministerului Finanţelor. Membrii Consiliului de Supraveghere vor fi desemnaţi de adunarea generală a acţionarilor.

Modalitatea e la fel de netransparentă ca şi cea prevăzută de proiectul de lege declarat neconstituţional.

Reamintim că potrivit Opoziţiei, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este parte a unui jaf perfect pus la cale de PSD. În opinia senatorului PNL Florin Cîţu - fost economist şef al ING Bank - prin FSDI liderii PSD vor reuşi practic să căpuşeze şi ultimele companii de stat care sunt profitabile, după ce le va fi umplut cu clientela de partid.

"Există această idee de fond suveran pe care ca să ne-o vândă ne-o compară cu fondul suveran din alte ţări. Păi oameni buni, acele ţări au fonduri suverane pentru că au surplus la buget. Oameni buni, şi Chile şi Norvegia au surplus la buget şi investesc acel surplus la buget prin fondul suveran de investiţii.

(...) E clar că oamenii încep să fie disperaţi să fure şi nu îşi mai dau seama ce spun, chiar nu mai sunt atenţi la detalii", explica recent Cîţu într-un interviu acordat Epoch Times.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne