Guvernul de la Chişinău a aprobat ieftinirea unor servicii oferite de Agenţia Servicii Publice

Guvernul Gavriliţa
Guvernul Gavriliţa (gov.md)

Mai multe servicii ale Agenţiei Servicii Publice (ASP) de la Chişinău se vor ieftini, începând cu 1 noiembrie 2021. Ieftinirile au fost aprobate în cadrul şedinţei de Guvern, la iniţiativa Agenţiei Servicii Publice, în urma unei analize a costurilor şi resurselor disponibile.

În lista de servicii pentru care tarifele vor scădea, sunt:

- înregistrarea căsătoriei, de la 260 de lei la zero lei,

- înregistrarea divorţului, de la 300 de lei la 210 lei,

- schimbarea numelui sau prenumelui - de la 290 la 230 lei,

- modificarea sau corectarea unui act de stare civilă - de la 140 la 50 de lei,

- declararea pierderii actului de identitate - de la 50 la zero lei,

- identificarea automobilului în cazul primei înmatriculări în Moldova - de la 600 de lei la 400 de lei,

- eliberarea plăcilor de înmatriculare pentru automobile - de la 550 la 480 de lei,

- eliberarea unei plăci de înmatriculare (pentru remorci, transport moto) - de la 350 la 270 de lei,

- înregistrarea unui teren - de la 320 la 240 de lei,

- înregistrarea unui teren cu construcţie sau destinaţie locativă - de la 340 de lei la 280 de lei, ş.a.

Estimarea ASP privind reducerea poverii tarifare de pe umerii cetăţenilor este de aproximativ 25 de milioane de lei anual.

Ieftinirile la o gamă de servicii acordate de ASP sunt propuse în baza resurselor existente, dar am convingerea că după următoarea achiziţie corectă şi fără scheme a blanchetelor de paşapoarte vom putea merge mai departe cu ieftinirile, ca cetăţenii să nu mai plătească bani în plus pentru tot felul de intermediari, a declarat premierul Natalia Gavriliţa.

Directorul ASP, Mircea Eşanu, a menţionat că instituţia va veni în curând cu noi veşti bune pentru cetăţeni, inclusiv la capitolul eliminării multor cerinţe birocratice în procesul de accesare a serviciilor şi simplificarea accesului la serviciile ASP pentru cetăţenii aflaţi temporar sau permanent peste hotarele ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe