Guvernul Gavriliţa a votat remanieri de cadre. Premierul: „Cei care fură - daţi afară, cei care muncesc – promovaţi”

Guvernul Gavriliţa
Guvernul Gavriliţa (gov.md)

Noul Cabinet de miniştri de la Chişinău s-a întrunit luni, 9 august, în prima şedinţă, în cadrul căreia a votat o serie de remanieri de personal.

Astfel, au fost înlocuiţi mai mulţi secretari de stat din ministerele Economiei, Finanţelor, Sănătăţii, Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Afacerilor Interne, Justiţiei, Educaţiei, Apărării. S-au votat remanieri şi la conducerea mai multor agenţii.

Premierul Natalia Gavriliţa, a declarat că remanierile se fac pentru promovarea funcţionarilor publici oneşti şi concedierea celor suspectaţi că ar fi beneficiat în urma unor scheme de delapidare. „Cei care fură - daţi afară, cei care muncesc – promovaţi.”

Procesul de curăţire şi de organizare pe principii de meritocraţie îl începem chiar de astăzi, a adăugat prim-ministrul, subliniind că miniştrii trebuie să aibă echipe care împărtăşesc valorile acestei guvernări, „de aceea pornim cu demisiile şi numirile cele mai urgente, care să vă permită să acceleraţi procesele de transformare pe care le aşteaptă oamenii de la noi”.

Guvernul Gavriliţa a votat şi pentru rechemarea lui Vladimir Golovatiuc din funcţia de ambasador în Federaţia Rusă care ar fi fost implicat într-un scandal sexual.

Programul şi direcţiile prioritare de activitate ale Guvernului PAS ”Moldova vremurilor bune” sunt: justiţie şi anticorupţie; economie şi antreprenoriat; infrastructură şi dezvoltare regională; sănătate; protecţie socială şi muncă; finanţe publice; agricultură; protecţia mediului; administraţie publică şi autonomie locală; educaţie şi cercetare; cultură; tineret şi sport; mass-media liberă; politici pentru diasporă; politică externă; afaceri interne; securitate şi apărare; reintegrarea ţării.