Guvernul R. Moldova a cerut Parlamentului instituirea stării de urgenţă

(facebook.com)

Guvernul a cerut Parlamentului să reinstituie stare de urgenţă în Republica Moldova, în contextul situaţiei pandemice grave pe întreg teritoriul ţării.

O decizie în acest sens a fost adoptată, marţi, de Guvernul de la Chişinău.

Prin această recomandare, miniştrii speră că guvernului în demisie li se vor oferi pârghii suplimentare pentru gestionarea pandemiei. Potrivit prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, deputaţii vor decide pentru cât timp să instituie stare de urgenţă.

O decizie finală urmează a fi adoptată de Parlament. Acum un an R. Moldova a mai fost în stare de urgenţă pentru o perioadă de 60 de zile.

Marţi, 30 martie, a fost anunţat un număr de 46 de decese în urma infectării cu virusul Wuhan. Numărul total al persoanelor decedate de Covid-19 a ajuns la 4.915.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe